Συρία: Αποσύρει τα στρατεύματα αλλά συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές η Ρωσία

20:23 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν να έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται τα περισσότερα στρατεύματα στη Συρία, όμως ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό την Τρίτη ότι η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει τις επιδρομές σε στόχους τρομοκρατών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας τόνισε:

Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη επί των τρομοκρατών. Η ρωσική αεροπορία έχει αποστολή να συνεχίσει τις επιδρομές της εναντίον στόχων τρομοκρατών.Μια πραγματική πιθανότητα τερματισμού της βίας έχει διαφανεί

Σημειώνεται πως το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε

πως το πρωί της Τρίτης αναχώρησαν από τη Συρία για τη Ρωσία ορισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη Τ-154 και βομβαρδιστικά Su-34.

Ο προσωπάρχης του Β. Πούτιν, Σεργκέι Ιβανόφ, τόνισε πως δεν αποσύρονται από τη Συρία τα «πλέον σύγχρονα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που έχει αναπτύξει η χώρα. Διατηρούμε ένα δραστικό σύστημα ασφάλειας για την στρατιωτική δύναμη που παραμένει στη Συρία, κυρίως με μέσα προστασίας στο έδαφος, στη θάλασσα και στον αέρα».

Ο υφυπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν σημαντικές απώλειες στους τρομοκράτες, διατάραξαν την οργάνωσή τους και υπονόμευσαν την οικονομική τους δυναμική,

Περίπου 50 μαχητικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στη Συρία από τη Ρωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, όποτε και άρχισαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

The post Συρία: Αποσύρει τα στρατεύματα αλλά συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές η Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα