Συντάσσουν το νομοσχέδιο που θα ξεκλειδώσει τη δόση

20:16 10/5/2016 - Πηγή: iPop

Με γοργούς ρυθμούς εργάζεται η Κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστεί έγκαιρα το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα από τη Βουλή, να οριστικοποιηθεί η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου και συνεπώς να ξεκλειδώσει και η εκταμίευση της δόσης.

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο;Τα εναπομείναντα μέτρα που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠΤα κόκκινα δάνειαΤο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας ΠεριουσίαςΟ Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι

η εργασία πάνω στο νομοσχέδιο ξεκίνησε ήδη σήμερα σε τεχνικό επίπεδα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Το πόσο που θα εκταμιευτεί στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπερνά τα 5,7 δις ευρώ καθώς προορίζεται να καλύψει τόσο τις δανειακές υποχρεώσεις όσο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ο μηχανισμός τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δεν θα περιέχει προληπτικά μέτρα και θα προβλέπεται παρέμβαση στον προϋπολογισμό, είτε στα έσοδα, είτε στις δαπάνες. Ωστόσο, επαναλαμβάνουν ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίησή του.

Οι ίδιες πήγες επιβεβαίωσαν πως ο οδικός χάρτης σχετικά με το χρέος «θα είναι αποτυπωμένος και θα υπάρχει αυτοματισμός και πως οι δυο πλευρές, Ελλάδα και δανειστές».

Παράλληλα, τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαίο πως ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όπου και πραγματοποίησε ομιλία εστίασε σε βελτίωση, επίσπευση αλλά επίσης και επιτάχυνση του έργου των υπουργείων.

The post Συντάσσουν το νομοσχέδιο που θα ξεκλειδώσει τη δόση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα