Κομισιόν: Δεν ξέρουμε αν θα συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα- Μπήκαν τα θεμέλια για την συμφωνία

18:51 10/5/2016 - Πηγή: iPop

Μπήκαν τα θεμέλια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όμως υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, ήταν η άποψη που εξέφρασε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπράιντχαρτ είπε σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup:

Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όμως οι ελληνικές Αρχές πρέπει να εκπληρώσουν τις προαπαιτούμενες ενέργειες

Τονίζεται σ’ αυτό το σημείο ότι η Κυβέρνηση

έχει ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζει το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι το επόμενο Eurogroup.

Mόλις εκπληρωθούν όσα έχουν συμφωνηθεί, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί, θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.

Για το χρέος, τόνισε ότι η Κομισιόν θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτει στις σχετικές διαβουλεύσεις, όμως επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ESM και τους πιστωτές της χώρας μας.

Για το ΔΝΤ είπε ότι η Κομισιόν δεν γνωρίζει εάν οι αποφάσεις του Eurogroup το καλύπτουν ώστε να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως οι εταίροι ελπίζουν ότι το Ταμείο θα μπορέσει τελικά να μετέχει.

The post Κομισιόν: Δεν ξέρουμε αν θα συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα- Μπήκαν τα θεμέλια για την συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πως θα συμμετασχει το δντ στο προγραμμα
Τυχαία Θέματα