Συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα

17:01 9/1/2022 - Πηγή: iPop

Εάν δεν ξέρεις τι κρέας να μαγειρέψεις αυτήν την Κυριακή, το αρνί είναι μια πολύ καλή λύση. Ειδικά αυτή η συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια θα κάνει αυτόν τον ιδιαίτερο μεζέ ακόμα πιο γευστικό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή μαρινάδα και ένα καλό ψήσιμο!

Συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια: Υλικά2 μικρά τσίλι, ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι¼ φλιτζάνι
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)1 ½ κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένοι σπόροι κύμινου, χοντροκομμένοι¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν½ φλιτζάνι συν 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο, χωρισμένο8 παϊδάκια αρνιού Πώς θα φτιάξεις πικάντικα αρνίσια παϊδάκιαΤοποθετούμε τα τσίλι και το σκόρδο σε ένα ξύλο κοπής. πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιώντας την επίπεδη πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού, σύρουμε το μαχαίρι μπρος-πίσω πάνω από το μείγμα σκόρδου για να σχηματιστεί μια πάστα, περίπου 90 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με μαϊντανό, κόλιαντρο, μέντα, ξύδι, χυμό λεμονιού, κύμινο, καγιέν και 1/2 φλιτζάνι λάδι.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τρίβουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα κόλιανδρου σε όλες τις αρνίσιες μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τα παϊδάκια στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, γυρίζουμε τις αρνίσιες μπριζόλες στις άκρες τους, ακουμπώντας τα αρνίσια παϊδάκια στα πλάγια του τηγανιού και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας μέχρι να ροδίσουν όλες οι άκρες και να γίνει λίπος, για 3 έως 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και αφήνουμε το να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα