Συνταγή για παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες δίπλες – Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο γλυκό των εορτών

16:01 18/12/2021 - Πηγή: iPop

To αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν ανέκαθεν οι δίπλες! Για μένα οι δίπλες είναι πραγματικά τα Χριστούγεννα σε μια πιατέλα. Τραγανή ζύμη περιχυμένα με ζεστό μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια, αυτό το γλυκό είναι ότι πιο νόστιμο μπορείς να φας αυτήν την εποχή του χρόνου. Εάν και είναι λίγο δύσκολο να τις φτιάξεις, αυτή η παραδοσιακή συνταγή για δίπλες κάνει το αγαπημένο γλυκό λίγο πιο εύκολο.

Πανετόνε: Το ιταλικό

χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί που θα λατρέψεις

Παραδοσιακή συνταγή για δίπλες: Υλικά

Για τις δίπλες:

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα350–400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)χυμό από 1 λεμόνιχυμό από 1 πορτοκάλι1 κουταλιά της σούπας ξύδι 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιομια πρέζα αλάτιφυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη1/4 του φλιτζανιού νερό1/2 φλιτζάνι μέλιχυμό από 1/2 λεμόνι1 ξυλάκι κανέλας150 γρ καρύδια ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμαΠώς να φτιάξεις την παραδοσιακή συνταγή για δίπλεςΤοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του ηλεκτρικού μίξερ, μαζί με μια πρέζα αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών σας, τα εξαρτήματα του μπολ και του χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς νερό. Χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και γυαλιστερό και να σχηματιστεί μια μαρέγκα.Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν, ενώ ανακατεύουμε. Περιμένουμε να απορροφηθεί το καθένα, πριν προσθέσουμε άλλο ένα. Σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το ξύδι από λευκό κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη και κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική και να μην κολλάει.Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, σκεπάζουμε με λίγη πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε μέρος της ζύμης σε λεπτά ορθογώνια φύλλα. Τώρα πρέπει να πάρεις μια απόφαση, είτε θέλεις να πας τον εύκολο είτε τον δύσκολο δρόμο!Αν έχετε χρόνο, πηγαίνετε στην παραδοσιακή εκδοχή. Με ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη που τυλίγουμε σε ορθογώνια κομμάτια (περίπου 12×25 εκ.). Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην είναι ζεστό. Τοποθετούμε ένα κομμένο φύλλο ζύμης στο καυτό λάδι. Χρησιμοποιώντας δύο μεγάλα πιρούνια και τοποθετώντας την άκρη ανάμεσα στα δόντια του πιρουνιού, κρατάμε το άκρο πιο μακριά από εμάς και τυλίγουμε το φύλλο μακριά από εμάς. Το κρατάμε λίγο με το πιρούνι στο λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα και το τοποθετούμε σε λίγο χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.Για την εύκολη εκδοχή, χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη και τυλίγουμε σε ορθογώνια κομμάτια (περίπου 10×5 cm) ή τετράγωνα κομμάτια (8×8 cm). Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις δίπλες σε δόσεις των 3-4 τη φορά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι, σπρώχνοντάς τες με ένα πιρούνι και γυρίζοντας τις στο πλάι, μέχρι να πάρουν χρώμα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι για τις δίπλες. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού και τα αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Τοποθετούμε τις δίπλες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια και κανέλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες δίπλες – Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο γλυκό των εορτών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα