Συνεργασία CIA με FBI για τη διαρροή εγγράφων

15:18 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποινική έρευνα η οποία θα πραγματοποιηθεί από την CIA σε συνεργασία με το FBI ανακοινώθηκε μέσω Αμερικανών Αξιωματούχων την Τετάρτη. Όπως υπογραμμίζουν, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης «θα πραγματοποιηθεί μια κοινή επιχείρηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Θυμίζουμε, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα την Τρίτη το WikiLeaks δημοσιοποίησε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της CIA

στα οποία και υποδεικνύεται ότι «η αμερικανική μυστική υπηρεσία χρησιμοποιεί τρόπους και εργαλεία για να υποκλέπτει συνομιλίες μέσω smartphones ή έξυπνων τηλεοράσεων».

Σε σχετικό του δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τονίζει, πως η CIA, το FBI αλλά και ο Λευκός Οίκος έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα των εγγράφων που διέρρευσαν.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της CIA σημείωσε «ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι βαθύτατα προβληματισμένος από οποιαδήποτε αποκάλυψη των WikiLeaks η οποία έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βλάψει την ικανότητα της υπηρεσίας να προστατεύει την Αμερική ενάντια σε τρομοκράτες και άλλους αντιπάλους».

Ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «τέτοιου είδους αποκαλύψεις όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο το αμερικανικό προσωπικό και τις επιχειρήσεις, αλλά εξοπλίζουν τους αντιπάλους μας με εργαλεία και πληροφορίες που σκοπό έχουν να μας βλάψουν».

Η CIA τονίζουμε, πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει αν τα έγγραφα, τα οποία αφορούν την τριετία 2013-2016, είναι αυθεντικά.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δεν παίρνει μαζί στις διαπραγματεύσεις το κινητό του:

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergey Lavrov, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, πως φρόντιζε να μην έχει επάνω του το smartphone του όταν διαπραγματευόταν «ευαίσθητα» θέματα ώστε να αποφεύγει να τον ακούει η CIA.

«Προσωπικά προσπαθώ να μην παίρνω μαζί μου τηλέφωνο όταν έχω διαπραγματεύσεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Και προς το παρόν φαίνεται ότι αυτό μου επέτρεψε να μην βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση» ενώ ειρωνεύτηκε λέγοντας:

Οι πειρατές της CIA μπορούν να διεισδύουν στα smartphones, στους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά επίσης άκουσα να λένε, στα ψυγεία, για να δημιουργούν προβλήματα στα ηλεκτρικά δίκτυα

Διαβάστε επίσης:

Wikileaks: Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων της CIA

photo:Wired

The post Συνεργασία CIA με FBI για τη διαρροή εγγράφων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα