Συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου μετά το κάψιμο των λεωφορείων

18:16 18/12/2016 - Πηγή: iPop

Κανονικά μετά την κάψιμο των λεωφορείων που θα μετέφεραν αμάχους συνεχίζεται η συμφωνία απομάκρυνσης τους από το ανατολικό Χαλέπι. Θυμίζουμε, πως η απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού θα έχει ως αντάλλαγμα την εκκένωση των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας πέντε λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν αντάρτες και τις οικογένειές τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Το κρατικό κανάλι μετέδωσε

επίσης, ότι η συμφωνία η οποία έχει γίνει μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών και αφορά την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι με αντάλλαγμα την εκκένωση των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγια, που πολιορκούνται από τους αντάρτες, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.

Στο ανατολικό Χαλέπι και συγκεκριμένα στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι οι οποίοι περίμεναν να ανέβουν στα λεωφορεία.

Νωρίτερα, ορισμένα από τα λεωφορεία τα οποία είχαν καταφέρει να φτάσουν στις εισόδους των δύο χωριών, δέχτηκαν επίθεση και τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ποιος ευθύνεται για την επίθεση;

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη της ευθύνης για το συμβάν αλλά η κρατική τηλεόραση σε σχετικό της δελτίο απέδωσε την επίθεση στους αντάρτες που μάχονται τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ.

Βέβαια, την ίδια στιγμή Αξιωματούχοι των ανταρτών έριξαν την ευθύνη σε υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα στη νέα συμφωνία στο Χαλέπι- Επιθέσεις στα λεωφορεία που θα μετέφεραν αμάχους

The post Συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου μετά το κάψιμο των λεωφορείων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα