Συνέχεια στο δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων

07:31 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος είναι το δράμα των προσφύγων που είναι αποκλεισμένοι στην χώρα μας, μην μπορώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους που θα τους δώσει το εισιτήριο για ένα καλύτερο μέλλον.

Το βράδυ της Κυριακής οι αρχές της ΠΓΔΜ άνοιξαν τα σύνορα για να περάσουν μόλις 400 πρόσφυγες, ενώ στην Ειδομένη εκτιμάται πως βρίσκονται πάνω από 6.000. Αριθμός ο οποίος αντί να μειώνεται αυξάνεται, καθώς καθημερινά πρόσφυγες με κάθε μέσο προσπαθούν να φθάσουν όλο και πιο κοντά στα σύνορα.

Την

ίδια στιγμή, στον Πειραιά συνεχίζουν να φθάνουν χιλιάδες άτομα καθημερινά, πολλά από τα οποία κατασκηνώνουν στους χώρους του λιμανιού ή σε στήνουν πρόχειρα καταλύματα σ’ άλλα σημεία της χώρας.

Την Κυριακή οι πρόσφυγες προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην Ειδομένη, κλείνοντας την σιδηροδρομική γραμμή και φωνάζοντας «Ανοίξτε τα σύνορα».

Στο Ελληνικό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 άτομα, στο Σχιστό και τον Ελαιώνα από 1.200 και στον Πειραιά 1.000. Στα Διαβατά φιλοξενούνται 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται κατά κύριο λόγο πρόσφυγες αφγανικής καταγωγής, που προχωρούν σε απεργία πείνας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εκτίμησε πως τον επόμενο μήνα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν έως και 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συνέχεια στο δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα