Συμφωνία Αθήνας- δανειστών μέσα στον Απρίλιο βλέπει ο Τσακαλώτος

13:43 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης των δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβαση του στην Βουλή την Τρίτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός:

Πολλοί παίκτες έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πολλοί παίκτες θέλουν να βρεθεί λύση και νομίζω ότι θα βρεθεί μέχρι τις 22 Απριλίου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να διαψεύσεις τα σενάρια που κάνουν λόγο

για αύξηση των φορολογικών βαρών λέγοντας:

«Αυτά που βλέπω και διαβάζω είναι πολύ μακριά. Ξαφνιάζομαι σε ποιες συναντήσεις λέγονται αυτά τα πράγματα. Πάντως όχι σε αυτές που συμμετέχω εγώ».

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως υπήρξε πρόοδος και στο φορολογικό αλλά και στο ασφαλιστικό και επιβεβαίωσε πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιστρέφουν στις 2 Απριλίου. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου.

Επίσης ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε:

Σκοπός είναι να έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση στις 12-13 Απριλίου, όταν αρχίζει στην Ουάσινγκτον η εαρινή σύσκεψη του ΔΝΤ και στόχος να υπάρξει μία τελική συμφωνία

Κλείνοντας ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι «στο ζήτημα των κόκκινων δανείων υπάρχει απόσταση» και τόνισε βέβαια ότι «αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Συμφωνία Αθήνας- δανειστών μέσα στον Απρίλιο βλέπει ο Τσακαλώτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα