Σβήσε αμέσως αυτές τις εφαρμογές απ’ το κινητό σου

14:16 11/11/2019 - Πηγή: iPop

Σβήσε αμέσως αυτές τις εφαρμογές antivirus απ’ το κινητό σου καθώς μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που αποκτά πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες σου.

H εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου VPN Pro δημοσίευσε μια λίστα με 14 εφαρμογές antivirus, τις οποίες πρέπει να απεγκαταστήσεις εάν τις έχεις στο Android smartphone σου, καθώς έχουν ένα κρυμμένο λογισμικό

με κακόβουλα προγράμματα και διαφημίσεις, ενώ ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θα έπρεπε.

Σε ένα σχετικό blog post, ο ερευνητής ασφάλειας Jan Youngren εξήγησε: «Αυτές οι εφαρμογές είναι εκπληκτικά δημοφιλείς και δυνητικά επικίνδυνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ζητούν από τους χρήστες να τους δίνουν πρόσβαση σε πράγματα που δεν χρειάζεται. Οι συγκεκριμένες άδειες που ζητούν οι εφαρμογές περιλαμβάνουν το να γνωρίζουν πού βρίσκεσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή, ακόμα και το να χρησιμοποιούν τη συσκευή σου χωρίς να το γνωρίζεις!».

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές μόλις ανιχνεύθηκε ο κίνδυνός τους, αφαιρέθηκαν από Play Store, επομένως δεν μπορείς να τις κατεβάσεις ξανά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτιμάται ότι περί τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες Android έχουν κάποιες απ’ τις συγκεκριμένες εφαρμογές στα κινητά τους.

Η συμβουλή του VPN Pro περιλαμβάνει μόνο τη λήψη εφαρμογών από γνωστά brands και τον διπλό έλεγχο των αδειών που ζητάει η κάθε εφαρμογή.

Οι εφαρμογές antivirus που πρέπει να διαγράψεις:Security MasterVirus CleanerAntivirus Free 2019360 SecurityVirus Cleaner 2019Super Phone Cleaner360 Security LiteSuper CleanerClean MasterSuper SecurityAntivirus FreeAntivirus AndroidAntivirus & Virus CleanerAntivirus MobileΔες ακόμα:

Γνωστή εφαρμογή Android μπορεί να είναι επικίνδυνη

Photo: Pixabay

Το άρθρο Σβήσε αμέσως αυτές τις εφαρμογές απ’ το κινητό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα