Στρώνεται το χαλί για τους Θεσμούς- «Ισορροπημένο» πακέτο μέτρων ζητά ο Moscovici

15:21 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Την Τρίτη επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία της διαπραγμάτευσης και ετοιμάζεται να θέσει επί τάπητος τα μέτρα και τα αντίμετρα. Την ίδια στιγμή, ο Pierre Moscovici χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας «ισορροπημένη» και εξηγεί, πως «προβλέπει προσπάθειες από ελληνικής πλευράς, αλλά και θετικά μέτρα για την ανάπτυξη».

Καταφθάνουν οι Θεσμοί:

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου την

Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στόχος δανειστών αλλά και της Κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι εύκολα, για να κλείσει η αξιολόγηση χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Λόγω του κενού των 500-550 εκατ. ευρώ το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2018 ακούγεται σαν σενάριο, πως δεν αποκλείεται η μείωση στο αφορολόγητο να πραγματοποιηθεί τελικά όχι σε μια άλλα σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από το 2018.

Με βάση το συγκεκριμένο σενάριο το αφορολόγητο είναι πιθανό να υποχωρήσει αρχικά στα επίπεδα των 7.200 ευρώ περίπου, για να καταλήξει στη συνέχεια στα 6.600 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και σε έκπτωση φόρου 1.470 ευρώ.

Νέες δηλώσεις από τον Pierre Moscovici:

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με την Ελλάδα προέβη ο Γάλλος Επίτροπος, Pierre Moscovici ο οποίος έκανε λόγο για «ισορροπημένο πακέτο μέτρων».

«Η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας είναι ισορροπημένη, προβλέπει προσπάθειες από ελληνικής πλευράς, αλλά και θετικά μέτρα για την ανάπτυξη» υπογράμμισε, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της συμφωνίας σε επιμέρους τομείς, όπως οι συντάξεις.

Ο Pierre Moscovici θέλοντας να αλλάξει θέμα παρέπεμψε στην αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα και στις συζητήσεις τις οποίες θα πραγματοποιηθούν με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η απόφαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης προβλέπει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ισορροπημένο πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει και προσπάθειες (μέτρα) αλλά και θετικά μέτρα για την ανάπτυξη» εξήγησε και τόνισε: «Δεν θέλω να προκαταβάλω τα αποτελέσματα της αποστολής των θεσμών, απομένει να γίνει δουλειά».

Στήριξη από την Κομισιόν:

Εστιάζοντας στην απασχόληση ο Επίτροπος δήλωσε, πως Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει ένα ενεργητικό πρόγραμμα απασχόλησης και ξεκαθάρισε, πως υπάρχει εντολή από το Εurogroup να εξετάσει τη χρηματοδότηση αυτής της προσπάθειας διευκρινίζοντας «Μπορεί να είναι ένα δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα ή από αλλού με μικρότερο κόστος».

Διαβάστε επίσης:

Για σύγκρουση με το ΔΝΤ αν επιμείνει για το φορολογικό μιλάει η Κυβέρνηση

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στρώνεται το χαλί για τους Θεσμούς- «Ισορροπημένο» πακέτο μέτρων ζητά ο Moscovici appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα