Στον αέρα το ασφαλιστικό- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης- Θεσμών

08:15 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Αγεφύρωτο φάνηκε πως είναι ο χάσμα μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, τουλάχιστον όσον αφορά το ασφαλιστικό, μετά την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων την Τετάρτη. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη, με το οικονομικό επιτελείο και το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας να έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους με τους δανειστές.

Οι διαφορές Κυβέρνησης- Θεσμών για το ασφαλιστικό

Πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να ζητούν μείωση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ , αλλά και να μειωθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης στις νέες συντάξεις.

Ενστάσεις

έχουν οι Θεσμοί σχετικά με την έκπτωση και την μείωση εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες που προτείνει το υπουργείο Εργασίας.

Πολλά ερωτήματα φέρεται να είχαν οι δανειστές σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα καταβληθούν μέχρι το 2018, καθώς προκύπτει προσωπική διαφορά.

Οι επικεφαλής των Θεσμών φέρονται να ήταν αντίθετοι με τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα και επιθυμούν να υπάρχει μεγαλύτερη αναλογία ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές.

Η πλευρά του Γιώργου Κατρούγκαλου

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και να μείνει για το τέλος το θέμα των επικουρικών συντάξεων. Το αν και κατά πόσον οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν, θα εξαρτηθεί από το εάν οι Θεσμοί θα αποδεχθούν την αύξηση των εισφορών κατά 1,5%.

Πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης της κύριας σύνταξης.

Τα ραντεβού της Πέμπτης

Οι συζητήσεις την Πέμπτη θα ξεκινήσουν με τον Πρόεδρο του ΟΟΣΑ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Στις 10:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση μαζί του, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στην συνέχεια Κυβέρνηση και κουαρτέτο θα έχουν επαφές σχετικά με νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Το Σάββατο στις 11:30 θα γίνει η επόμενη επαφή του υπουργείου Εργασίας με τους Θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο, ενώ σήμερα, Πέμπτη με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών συναντάται ο γ.γ. Ασφάλισης.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στον αέρα το ασφαλιστικό- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης- Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα