Στο βιβλίο της Ε’ Δημοτικού αλέθουν γυναίκες μέσα σε μπλέντερ

12:38 21/11/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, όσο απίστευτο και να σου ακουστεί στο βιβλίο της Ε’ Δημοτικού αλέθουν γυναίκες μέσα σε μπλέντερ. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα 19 του βιβλίου του μαθητή της Φυσικής της Ε’ δημοτικού φιλοξενείται ένα έργο τέχνης, το οποίο απεικονίζει ένα μπλέντερ μέσα στο οποίο αλέθονται γυμνά γυναικεία σώματα τα οποία κολυμπούν μέσα στο ίδιο τους το αίμα…..

Το συγκεκριμένο

έργο υπογράφει ο ιδιόρρυθμος Ιάπωνας καλλιτέχνης, Makoto Aida, με τίτλο «Blender». Απεικονίζει γυμνά κορίτσια να συνθλίβονται σε ένα μίξερ, βγάζοντας τους χυμούς τους. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης αυνανίστηκε δημοσίως με αυτή την εικόνα!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το συγκεκριμένο έργο, δες συνέντευξη του Makoto Aida, όπου στο 8:30 δίνει την δική του ανάλυση για το «Blender».

Ο καλλιτέχνης στη χώρα του κατηγορείται για μισογυνισμό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρείται πρωτοπόρος και έχει πολλούς θαυμαστές. Την χρονιά που μας πέρασε μίλησε και στο TEDx Tokyo και αν παρατηρήσεις καλά την ομιλία του, θα δεις το 0:58 την επίμαχη φωτογραφία.

Και μπορεί το συγκεκριμένο έργο να ταιριάζει στο προσωπικό γούστο κάποιων… η απορία όμως είναι κατά πόσο αρμόζει να βρίσκεται σε σελίδες σχολικών βιβλίων για παιδιά 11 ετών.

Υπεύθυνος της εικονογράφησης του βιβλίου, είναι ο κ. Ευάγγελος Γκιόκας, σκιτσογράφος- εικονογράφος… Με την γνωστοποίηση του θέματος, το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε πως θα προχωρήσουν σε άμεση αντικατάσταση της εικόνας στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, και να αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου της Φυσικής της Ε” Δημοτικού το οποίο διδάσκεται εδώ και δέκα χρόνια στα δημοτικά σχολεία.

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Ήταν δηλαδή ένα λάθος αβλεψίας.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

The post Στο βιβλίο της Ε’ Δημοτικού αλέθουν γυναίκες μέσα σε μπλέντερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα