Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα- Χιονοθύελλες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

17:16 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Στο έλεος της κακοκαιρίας συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα μας με τα προβλήματα συνεχώς να αυξάνονται. Νέα σφοδρή χιονόπτωση έπληξε την Αλόννησο και την Σκόπελο δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, πολλά σχολεία της χώρας.

Υποφέρουν από τον χιονιά οι κάτοικοι στην Σκόπελο και την Αλόννησο:

Νέο χιονοθύελλα πλήττει από τις 12 το μεσημέρι την Αλόννησο, και μάλιστα όσο περνούν οι ώρες οι συνθήκες φαίνεται

να επιδεινώνονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη μια το μεσημέρι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί της Σκοπέλου λόγω κατάρρευσης πυλώνων της ΔΕΗ στη που βρίσκεται στην περιοχή Γλώσσα.

Κακοκαιρίας συνέχεια σ΄όλη την Ελλάδα:

Οι αρμόδιες αρχές όλης της χώρας βρίσκονται επί ποδός και πραγματοποιούν προσπάθειες με στόχο να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν το χιόνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κύμης, αλλά και τις Λίμνης Ευβοίας, ενώ στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 68ο έως το 87ο χλμ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για φορτηγά αυτοκίνητα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους Σταυρού-Αγ. Σοφίας, Στενής-Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας και Ροβιών-Δρυμώνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική:Περιφ. Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το Σ.Ν Πεντέλης «414» χλμ, έως το ύψος της Λ. Διόνυσου.Λ. Διονυσίου από το ύψος του γηπέδου «Διονύσου» έως την περιοχή Ανατολή.Περιφ. Λυκαβηττού από Γλύκωνος.Aγίου Παντελεήμονος από Ξενίας μέχρι Πεντέλη.Αγίου Μερκουρίου στην Βαρυμπόμπη , από το ύψος της ταβέρνας ‘’ΛΕΩΝΙΔΑΣ’’.

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, που είχε διακοπεί, λόγω χιονόπτωσης, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο έχει πλέον αποκατασταθεί.

Θυμίζουμε, πως από το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό στη Μόρια σε ξενοδοχεία με στόχο να προφυλακτούν από τον χιονιά.

Τι δήλωσε ο Γ. Κυρίτσης;

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο κ. Κυρίτσης τόνισε:

Είχαμε βάλει σαν στόχο από την αρχή του φθινοπώρου να πάμε σε ένα ξεχειμώνιασμα χωρίς σκηνές. Αυτό στο μεγαλύτερο βαθμό το πετύχαμε στην ηπειρωτική χώρα, δεν το πετύχαμε όμως στα νησιά. Κι αυτό διότι υπάρχει μια δυσκολία να φτιαχτούν πρόσθετες εγκαταστάσεις λόγω αντιδράσεων και επειδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις στην πρόταση που έχουμε κάνει έγκαιρα να μεταφέρουμε κάποιους ανθρώπους σε καλύτερες συνθήκες απ’ ότι είναι στα νησιά, στην ενδοχώρα, με διατήρηση του καθεστώτος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν ακόμα σκηνές στα νησιά

Αλλά, όπως εξήγησε η βαριά κακοκαιρία και το τόσο χιόνι επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και πρόσθεσε:

«Έγινε μια προσπάθεια μεταφοράς σε ξενοδοχεία, υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις.Από χτες έχουμε ξεκινήσει και μεταφέρουμε κάποιους ανθρώπους σε ξενοδοχεία, δημιουργείται χώρος στον οποίο μετακινείται κόσμος που ήταν σε σκηνές, στήθηκαν και κάποιες πρόσθετες μεγάλες κοινόχρηστες σκηνές, οι οποίες είναι θερμαινόμενες. Έτσι εκ των ενόντων προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να την κάνουμε ανεκτή, γιατί καλή δεν είναι», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.

Να θυμίσουμε, πως για τους αστέγους που υποφέρουν ανοιχτοί θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες ασκετοί σταθμοί του μετρό.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρίας συνέχεια σ΄όλη τη χώρα- Ανοιχτοί σταθμοί του μετρό για τους άστεγους

The post Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα- Χιονοθύελλες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα