Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σταθάκη- Διορία 15 ημερών στον Ψυχάρη

20:01 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση για το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες διότι δεν αποδείχθηκε κάποια παρανομία όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων αλλά και των ακινήτων του Υπουργού.

Τέσσερις δικαστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή προχώρησαν σε σχετική εισήγηση. Η απόφαση υπερψηφίστηκε από τρία πολιτικά πρόσωπα, ενώ ένας καταψήφισε.

Πρόκειται για την τελική απόφαση της Επιτροπής, η οποία έλαβε υπόψιν της όλα τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομίας.

Σχετικά με το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη,

η Επιτροπή αποφάσισε να του παράσχει προθεσμία 15 ημερών για να παρουσιάσει τα παραστατικά που είχε παραλείψει σχετικά με τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης.

Συγκεκριμένα, εστάλη επιστολή στον κ. Ψυχάρη με την οποία ο εκδότης ενημερώνεται ότι μέσα σε 15 μέρες πρέπει να καταθέσει τα παραστατικά που δεν επισυνάπτονταν με τις δηλώσεις του. Με βάση την ημερομηνία αποστολής της επιστολής, η διορία είναι μέχρι τις 7 Απριλίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με το 1 εκατομμύριο ευρώ του Αλέξη Μητρόπουλου.

Το σχόλιο του Ποταμιού για την αθώωση του Γ. Σταθάκη:

«Τι και αν ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ και 36 ακίνητα στο πόθεν έσχες… Η υπόθεση Σταθάκη μπήκε πλέον στο αρχείο. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η «αθώωση» του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια. Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι…».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σταθάκη- Διορία 15 ημερών στον Ψυχάρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα