Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία- Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

19:40 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την οικονομία για την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, η Εξεταστική θα έχει ως σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών των capital controls, του κλεισίματος των τραπεζών,

της υπογραφής του Μνημονίου το καλοκαίρι αλλά και της ανάγκης για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η ΝΔ τονίζει ότι η επιτροπή θα κάνει επίσης έρευνα σχετικά με το σχέδιο για Grexit, έκδοση παράλληλου νομίσματος, εισβολής στο Νομισματοκοπείο και κουρέματος των ομολόγων της ΕΚΤ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι θα γίνει διερεύνηση για το κατά πόσον υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή ξεκίνησαν να εκτελούνται τα εν λόγω σχέδια.

Αναφέρεται, τέλος, ότι «αν η Κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση δεν θα γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε και η ΝΔ αναμένεται να μην υποστηρίξει την πρόταση της Κυβέρνησης για Εξεταστική σχετικά με τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Η απάντηση της ΝΔ για την απόρριψη της πρότασης από την Κυβέρνηση:

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν σχετικά με ενδεχόμενη μη στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην πρότασή της:

«Το Μαξίμου προφανώς βρέθηκε σε αμηχανία. Είναι σαφές ότι έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν δέχθηκε την έντιμη συμφωνία που προτείναμε,

Ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τους σκελετούς στην ντουλάπα από εκείνη την εποχή, γιατί ξέρουν ότι αν γινόταν αυτή η εξεταστική θα καλούνταν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει».

The post Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία- Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα