Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας- Έτοιμοι οι δύο υποψήφιοι

10:17 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και έτσι οι δύο υποψήφιοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Τα ρολόγια μετρούν αντίστροφα για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου που οι υποστηρικτές του κόμματος θα οδεύσουν προς τις κάλπες και σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο τους καταλόγους από τον προηγούμενο γύρο κρατώντας επαφή με τους 405.000 ψηφοφόρους.

Τι αναμένουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα;

Το

βασικό θέμα είναι υπέρ ποιου από τους δύο υποψηφίους θα ταχθούν οι βουλευτές ή ακόμα και τα στελέχη του κόμματος, που στήριξαν στον προηγούμενο γύρο τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Γεωργιάδη.

Τι στάση έχουν κρατήσει Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης;

Ο κ. Μεϊμαράκης στηρίζει το χαρτί στης κομματικής συνοχής και όπως γνωρίζουμε επιμένει στις αρχές που διαμόρφωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τι είχε πει ο κ. Μεϊμαράκης μετά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας;

Οι Νεοδημοκράτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Όσοι ψήφισαν επισημαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα.

Ο κ.Μητσοτάκης βέβαια, από την πλευρά του θέτει ως στόχο την ανανέωση του κόμματος.

Τι είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει. Ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ΚΕΦΕ, κ. Γιάννη Τραγάκη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε 39,8% έναντι 28,5% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σύνολο 404.078 ψηφοφόρων, ο Β. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε ποσοστό 39,8% και 160.823 ψήφους, ο Κυρ. Μητσοτάκης 28,5% και 115.162 ψήφους, ο Απ. Τζιτζικώστας 20,3% και 82.028 ψήφους, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης έλαβε 11,4% και 46.065 σταυρούς.

Αξίζει να τονιστεί πως μόνο λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος είναι πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε σε δηλώσεις του πως:

Ο κ. Καραμανλής θα αποτελούσε εξαιρετική περίπτωση για πρωθυπουργός σε μια ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση. Είναι θέμα δικό του φυσικά, θα πρέπει να το επιθυμεί. Δεν είμαι εκπρόσωπός του, αλλά η γνώμη μου είναι ότι προφανώς θα ήταν μία εξαιρετική περίπτωση αν η χώρα φτάσει σε αδιέξοδο.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις την συνέντευξη που έδωσε στο iPop.gr o Κυριάκος Μητσοτάκης.

photos:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας- Έτοιμοι οι δύο υποψήφιοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα