Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες

20:08 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη διάσκεψη, ενώ η δεύτερη ορίστηκε για το πρωί της Παρασκευής.

Ποιοι συμμετέχουν στην σημερινή συνεδρίαση;

Εκτός του Προέδρου, κ. Σακελλαρίου, το παρών στη διάσκεψη δίνουν τρεις αντιπρόεδροι, 30 μέλη και τρεις πάρεδροι, οι οποίοι ωστόσο, δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου.

Εισηγητής στη συνεδρίαση είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, σύμβουλος Επικρατείας.

Θυμίζουμε πως στο ΣτΕ έχουν προσφύγει

τα κανάλια Alpha, Antenna, Epsilon TV, Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Τι ζητούν τα κανάλια;

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκληση της διάσκεψης επί δύο συναπτές ημέρες εκτιμάται πως αναμένεται να οδηγήσει σε απόφαση για το πολυσυζητημένο θέμα του διαγωνισμού για τις άδειες.

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ σε ανακοίνωσή του νωρίτερα επισήμανε:

Ενόψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα από 13 -9- 2016 για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών

The post Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα