Στην Ιταλία ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού | Έλληνας σε καραντίνα

16:55 2/2/2020 - Πηγή: iPop
| Έλληνας

Κι όσο ακόμα ο κοροναϊός απειλεί την παγκόσμια κοινότητα, στην Ιταλία απομονώθηκε ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού από τους επιστήμονες. 

Αισιόδοξα είναι τα νέα, σχετικά με τη νόσο του κοροναϊού και την θεραπεία της. Όπως γνωστοποιήθηκε από τον Υπουργό Υγείας της γειτονικής χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν το γενετικό κώδικα της νόσου.

Το νέο αυτό, το οποίο ανακοινώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση, προήλθε από το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων

Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν οι καρποφόρες προσπάθειες των επιστημόνων που έφεραν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή.

Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, φέρνει χαμόγελα αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο. Από τη μεριά του, ο Υπουργός Υγείας της Ιταλία περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, συνεχάρη του επιστήμονες τονίζοντας πως «με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού».

Έλληνας επιστρέφει από την Κίνα

Γνωρίζουμε, εδώ και καιρό, πως πολλές πτήσεις ματαιώνονται και σε ακόμα περισσότερες πτήσεις έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι για κρούσματα της νόσου. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκε και ένας Έλληνας στις 2 Φεβρουαρίου, όπου αεροπλάνο πτήσης από Κίνα για Ευρώπη, τέθηκε σε καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 15.30 (ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Ιστρ της Γαλλίας. Έπειτα οι γαλλικές αρχές μετέφεραν σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου όλους τους επιβάτες του αεροπλάνου για τις σχετικές εξετάσεις.

Όπως μαθεύτηκε, όλοι οι επιβάτες της πτήσης από Κίνα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα και τη συζύγου του, θα μεταβούν σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Εκεί, θα φιλοξενηθούν για 14 ημέρες, περνώντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διαπίστωση προσβολής από κορωναϊό.

Μπορεί ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού να απομονώθηκε, όμως οι θάνατοι από τον ιό αυτό αγγίζουν τους 304. Πολλές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους με τον φόβο της απειλής του κοροναϊού να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Πότε αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό;

Διάβασε επίσης:

Παγκόσμια αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό

Photo: Pexels

Το άρθρο Στην Ιταλία ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού | Έλληνας σε καραντίνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα