Στάζει μέλι η Θεσσαλονίκη

18:31 11/10/2014 - Πηγή: iPop

Η γιορτή μελιού άρχισε. Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) γέμισε με διάφορα είδη μελιού, ποτά από μέλι, κυψέλες με μέλισσες και ό,τι μπορείς να φανταστείς που έχει σχέση με το μέλι (κηραλοιφές, καλλυντικά προϊόντα κτλ).

Εκεί μπορείς να μάθεις ό,τι σε ενδιαφέρει σχετικά με την ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τη θεραπευτική δράση του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού, αλλά και του δηλητηρίου της μέλισσας. Ναι, και το δηλητήριο έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μάλιστα, στο εξωτερικό

χρησιμοποιείται απο τη φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή σκευασμάτων για τη θεραπεία αρθρίτιδων, ρευματιών παθήσεων κτλ.

Στη Γιορτή Μελιού θα βρεις 10.000 λουκουμάδες, που προσφέρονται με μέλι φυσικά, καθώς και 100 κιλά γιαούρτι, που επίσης συνοδεύεται με μέλι.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, όπως επίδειξη τρύγου και βίντεο-παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών, ενώ το προσωπικό του εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ υποδέχεται και μαθητές σχολείων, στους οποίους κάνει μια διασκεδαστική ενημέρωση για τη ζωή των μελισσών στις κυψέλες, πώς φτιάχνουν το μέλι και πώς το μαζεύουν μετά οι μελισσοκόμοι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η 7η γιορτή μελιού αρχίζει στις 9 το πρωί και διαρκεί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και την 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

The post Στάζει μέλι η Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα