Σταθάκης: O κόσμος έχει εισπράξει απογοητεύσεις αλλά συνεχίζει να πιστεύει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης

10:06 9/10/2016 - Πηγή: iPop

Για το ότι η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης, ότι ο κόσμος έχει εισπράξει απογοητεύσεις αλλά συνεχίζει να πιστεύει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης αλλά και για την ευχή να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση, μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα» εξήγησε ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε ότ «καθώς θα βαδίζουμε

αυτόν τον δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας, η δυναμική θα είναι με το μέρος μας». Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, είχε υπογραμμίσει πως ο κόσμος δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη Κυβέρνηση:

Τα κοινωνικά στρώματα που εκφράζουμε έχουν εισπράξει απογοητεύσεις αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε και να στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση -για το οποίο υπογραμμίζει ότι «όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα»- αλλά και στο ζήτημα του χρέους, επισημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, και εξηγεί πως «στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα».

Σήμερα οφείλουμε, βήμα-βήμα, να αναζωογονήσουμε δοκιμαζόμενους θεσμούς εκπροσώπησης του κόσμου της εργασίας, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε σχέσεις εκπροσώπησης ομάδων όπως οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι, που το σημερινό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εκφράσει. Προκύπτουν γενικότερα ζητήματα, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από θέσεις ευθύνης σε ένα διαμορφωμένο, πλην δυναμικό, πλαίσιο πολιτικών συσχετισμών. Υπάρχουν και ειδικότερα ζητήματα, που ανέκυψαν από την κυβερνητική εμπειρία, ενώ παράλληλα απαιτείται μια συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση

Από τη συνέντευξη του δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο υπουργός σχολίασε το «κενό πολιτικής που διακατέχει» τη ΝΔ και έκανε, μάλιστα, την εκτίμηση πως η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να ζητάει επανειλημμένα εκλογές χρησιμοποιείται ως μια στρατηγική που απαντά σε εσωτερικά προβλήματα του κόμματος και προσπάθεια συντήρησης της ιδέας της «αριστερής παρένθεσης» που «απέτυχε παταγωδώς τον τελευταίο χρόνο».

«Η ΝΔ, συχνά λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, προτείνει νέα κύματα περικοπών και απολύσεων. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ζημιάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο κοινωνικό κράτος» σχολίασε ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε κρίσιμα μέτωπα.

Photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Σταθάκης: O κόσμος έχει εισπράξει απογοητεύσεις αλλά συνεχίζει να πιστεύει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα