«Έφυγε» ο Στυλιανός Παττακός σε ηλικία 104 ετών

21:26 8/10/2016 - Πηγή: iPop

«Έφυγε» ο Στυλιανός Παττακός σε ηλικία 104 ετών, σήμερα Σάββατο. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, πιθανότατα στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.
Σε ηλικία 104 ετών, ο Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο.

Ο Στυλιανός Γ. Παττακός (8 Νοεμβρίου 1912) είναι Έλληνας καθαιρεθείς αξιωματικός (ταξίαρχος τεθωρακισμένων) και ένας από τους πρωτεργάτες

του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73). Μετά την πτώση της δικτατορίας κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο του1990, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, για λόγους υγείας.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη, ο Στ. Παττακός έπεσε θύμα διάρρηξης στο σπίτι του στα Πατήσια. Οι ληστές παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, ακινητοποίησαν την Ουκρανή οικιακή βοηθό του Παττακού και άρχισαν να ψάχνουν για μετρητά και κοσμήματα. Τελικά του αφαίρεσαν κοσμήματα και το «Παράσημο της Ανδρείας». Την ώρα της επίθεσης ο Παττακός κοιμόταν. Οι δράστες διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας θα κηδευτεί, σύμφωνα με τους οικείους του, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

The post «Έφυγε» ο Στυλιανός Παττακός σε ηλικία 104 ετών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα