Στα χέρια των αρχών έφηβη υπεύθυνη της Μπλε Φάλαινας

17:34 30/8/2017 - Πηγή: iPop
Ακόμη μια σύλληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια αναζήτησης των «εγκεφάλων» του παιχνιδιού αυτοκτονίας, Μπλε Φάλαινα. Αυτή τη φορά στα χέρια της ρωσικής αστυνομίας είναι μια 17χρονη.

Η έφηβη φαίνεται πως προέτρεπε δεκάδες νέους να φτάσουν στο τελικό στάδιο του παιχνιδιού, δηλαδή στην αυτοκτονία. Μετά από μια σειρά «προκλήσεων» τους οδηγούσε στο σημείο να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της κοπέλας και σύμφωνα με τη Daily Mail,

βρήκαν ανατριχιαστικές ζωγραφιές ανθρώπων να κόβουν τις φλέβες τους αλλά και ένα πορτρέτο του μεγάλου «εγκεφάλου» του παιχνιδιού, Philipp Budeikin.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η 17χρονη, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας της, απειλούσε ότι θα σκοτώσει τις οικογένειες ή και τους φίλους των παικτών εάν δεν υπάκουαν τις εντολές του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Irina Volk:

Η διαχειρίστρια αυτή έστελνε συγκεκριμένες προκλήσεις – πολλές φορές ιδιαίτερα επικίνδυνες- σε αρκετά δεκάδες μέλη της ομάδας…Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες ομάδες, οι έφηβοι που μετείχαν σε αυτό το γκρουπ εκβιάζονταν και δέχονταν απειλές για τη ζωή τους ή την ασφάλεια των συγγενών τους

Στα χέρια των αρχών είναι δύο άλλοι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» και διαχειριστές του διαδικτυακού παιχνιδιού , Μπλε Φάλαινα, ο 26χρονος Ilya Sidorov, ένας ταχυδρόμος από τη Ρωσία και ο ο 21χρονος Philipp Budeikin.

The post Στα χέρια των αρχών έφηβη υπεύθυνη της Μπλε Φάλαινας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα