Ένας καφές την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

16:10 30/8/2017 - Πηγή: iPop
Οι περισσότεροι από μας λατρεύουμε τον καφέ. Ξυπνάμε το πρωί και πίνουμε καφέ για «ν’ ανοίξει το μάτι μας» και να πιούμε περισσότερο καφέ!

Κι ενώ μερικοί αρκούνται στον έναν καφέ την ημέρα, άλλοι πίνουν δύο και τρεις.

Εσύ λοιπόν που απολαμβάνεις το καφεδάκι σου καθημερινά δες τι συμβαίνει στο σώμα σου!

Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου καθώς και άλλων ασθενειών

Όταν πίνεις καφέ καθημερινά μειώνονται οι πιθανότητες ν’ αναπτύξεις ορισμένες ασθένειες. Η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδέεται με μειωμένη θνησιμότητα αλλά και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Επίσης

ο καφές προστατεύει τον εγκέφαλό σου απ’ την άνοια.
Πολλοί ειδικοί τον περιγράφουν ως το «θαυματουργό φάρμακο» λόγω της δυνατότητάς του ν’ αποτρέψει τέτοιες ασθένειες.

Βελτιώνει τη διάθεσή σου

Εκτός απ’ την πρόληψη ασθενειών η καφεΐνη σχετίζεται άμεσα με τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνες, η καφεΐνη έχει συσχετιστεί με θετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, όπως η βελτιωμένη διάθεση και η συγκέντρωση.

Σύμφωνα με μελέτη του Harvard, ο καφές μειώνει τον κίνδυνο της αυτοκτονίας. Η έρευνα διαπίστωσε πως όσοι έπιναν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας κατά 45%.

Μπορεί να βελτιώσει τη διατήρηση της μνήμης

Ο καφές έχει την ικανότητα να ενισχύει τη διατήρηση της μνήμης. Σύμφωνα με το περιοδικό Nature Neuroscience, η καφεΐνη βελτίωσε την απόδοση 24 ώρες μετά την χορήγηση. Να σημειωθεί βέβαια, πως η περισσότερη καφεΐνη δεν είναι αναγκαστικά καλύτερη ούτε θα αποδεικνύει πάντα πως έχει θετική επίδραση στην παραγωγικότητα.

Σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος αθλητής

Οι αθλητές επωφελούνται τόσο απ΄τις ψυχικές όσο και απ’ τις φυσικές ιδιότητες που προέρχονται απ’ τον καφέ. Η καφεΐνη έχει συσχετιστεί με την βελτιωμένη απόδοση, ειδικά στην αερόβια άσκηση ή την άσκηση αντοχής. Μειώνει τα συναισθήματα κόπωση και πόνου, αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση και βοηθά σε μια επιτυχημένη προπόνηση.

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα

Αν καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό τότε ενδέχεται να έχει σοβαρές παρενέργειες όπως άγχος, πανικό, ανήσυχο ύπνο ή αϋπνία.

Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα λόγω δύο συστατικών του: της καφεστόλης και καβεόλης. Αν επιλέγεις τον γαλλικό καφέ ή τον espresso τότε ο καφές σου αποτελείται από μια σημαντικά υψηλότερη ποσότητα καφεστολίνης απ’ ότι αν χρησιμοποιείς στιγμιαίο καφέ. Ο λόγος γι΄αυτό είναι η ικανότητα του φίλτρου να διαχωρίζει τον καφέ απ’ τα έλαια που αυξάνουν την χοληστερίνη.

Photo: lolostock.com

The post Ένας καφές την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα