Σπουδαία νέα! Αυτός είναι ο τρόπος να ταξιδέψεις στο διάστημα! – Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου;

16:21 19/4/2022 - Πηγή: iPop

Εάν το να θαυμάζεις και να παρατηρείς την ομορφιά της Γης πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια από το διάστημα είναι οι διακοπές που πάντα ονειρευόσουν, τότε ίσως να είσαι τυχερή!

Μια αμερικανική εταιρεία που ονομάζεται Space Perspective σχεδιάζει να στείλει τουρίστες στο διάστημα με τεράστια μπαλόνια υδρογόνου και αυτή την εβδομάδα, μάλιστα, αποκάλυψε πώς θα μοιάζει το εσωτερικό τους.

Σε μια εποχή που ο διαστημικός τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο, η εταιρεία

ελπίζει να κυκλοφορήσει τα μπαλόνια στην αγορά το 2024. Έχουν ήδη πουληθεί περισσότερα από 600 εισιτήρια!

Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στην Γη μετά από 183 μέρες σημειώνοντας νέο ρεκόρ παραμονής στο διάστημα!

Πώς μοιάζουν τα διαστημικά μπαλόνια από μέσα;

Μεγάλα και ψηλά παράθυρα, απαλά καθίσματα, μωβ τόνοι και χαλαρωτικός φωτισμός…Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που απεικονίζεται στις μέχρι τώρα εικονογραφήσεις. 

Τα διαστημικά μπαλόνια περιλαμβάνουν, επίσης, μπαρ, WiFi και εκπληκτική θέα – ακόμα και από τις τουαλέτες.

Το ταξίδι, που κοστίζει 114.000 ευρώ ανά άτομο, μπορεί να μεταφέρει οκτώ επιβάτες (και έναν πιλότο) σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Σε αυτό το υψόμετρο δεν υπάρχει έλλειψη βαρύτητας, αλλά είναι πολύ χαμηλότερη από άλλες εταιρείες διαστημικού τουρισμού.

Παρόλο που το διαστημικό αερόστατο δεν θα φτάσει τόσο ψηλά όσο άλλα στο παρελθόν (80 χλμ για το Virgin Galactic και 100 χλμ για το Blue Origin), εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από τα αεροπλάνα που πετούν μέχρι περίπου 10 χλμ.

Η συνιδρύτρια της εταιρείας, Jane Poynter, λέει ότι οι επιβάτες θα ανεβαίνουν «πάνω από το 99% της ατμόσφαιρας».

«Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξουμε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για τα διαστημικά ταξίδια», δήλωσε η Poynter στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αυτό που μας επιτρέπουν τα μπαλόνια είναι να παίρνουμε τους ανθρώπους στο διάστημα ομαλά, άνετα και χωρίς φόβο».

Οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να δένονται μόνο για τα πρώτα 15 και τα τελευταία λεπτά.

Ταξίδι στο διάστημα μέσα από ένα test

Πότε θα απογειωθούν τα πρώτα διαστημικά μπαλόνια;

Το πρώτο μπαλόνι, φουσκωμένο με υδρογόνο και μεγάλο όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, θα αναχωρήσει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Θα ανέβει για δύο ώρες, θα παραμείνει στο αποκορύφωμά του για το ίδιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια δίωρη κάθοδο.

Το πιο σημαντικό, δεν θα υπάρξουν εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που να σχετίζονται με το ταξίδι. Η Space Perspective λέει ότι θα πάρει το υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές για να τροφοδοτήσει το πλοίο. Στη συνέχεια, στο τέλος μιας πτήσης, η κάψουλα θα επαναχρησιμοποιηθεί ενώ το μπαλόνι θα ανακυκλωθεί.

Η Space Perspective λέει ότι σχεδιάζει 25 πτήσεις τον πρώτο χρόνο και όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη κλείσει.

«Υπάρχει τόση μεγάλη ζήτηση που η αγορά θα περιοριστεί μόνο από την ικανότητα του κλάδου να καλύψει αυτή τη ζήτηση για τα επόμενα χρόνια», δηλώνει η Jane Poynter.

Ο Jeff Bezos πήγε και γύρισε…μέσα σε 10 λεπτά από το διάστημα (Βίντεο)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπουδαία νέα! Αυτός είναι ο τρόπος να ταξιδέψεις στο διάστημα! – Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα