Μπορείς να κάνεις λέιζερ εάν έχεις σκουρόχρωμη ή μαυρισμένη επιδερμίδα; Η απάντηση της νέας τεχνολογίας

13:58 19/4/2022 - Πηγή: iPop

Πριν από είκοσι χρόνια, η θεραπεία με λέιζερ ήταν ουσιαστικά απαγορευτική για τις πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν την υπηρεσία πολύ πιο προσιτή στις πιο σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες γυναίκες. Στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης του δέρματος, το λέιζερ είναι ένα κορυφαίο εργαλείο που σου επιτρέπει να βελτιστοποιήσεις την υγεία του δέρματός σου: από την τόνωση του κολλαγόνου έως την εξάλειψη της περίσσειας μελανίνης για πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος, καθώς και τη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το λέιζερ λειτουργεί κυρίως με βάση την αρχή

μιας δέσμης φωτός που ανιχνεύει ένα πιο σκούρο σημείο ή τρίχες σε μια ανοιχτόχρωμη επιφάνεια, γι’ αυτό και μέχρι τώρα η συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν απλώς πολύ επικίνδυνη και απρόσιτη για τις σκουρόχρωμες γυναίκες, καθώς η πιθανότητα καψίματος και ουλών ήταν αρκετά υψηλή. 

Εν έτει 2022, τα λέιζερ αποτελούν ένα κοινό εργαλείο για τη βιομηχανία περιποίησης δέρματος, αλλά πολλές γυναίκες με σκουρόχρωμη ή μαυρισμένη επιδερμίδα βρίσκονται ακόμα στην άγνοια για το εάν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ή όχι.

Red flags! Όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις πού θα πας να κάνεις λέιζερ!

Κι όμως κορίτσια, μπορείτε!

Σε τι χρησιμοποιείται το λέιζερ;

Είτε πρόκειται για ενοχλητικές τρίχες στο πηγούνι, είτε για αποχρωματισμένο δέρμα, η θεραπεία με λέιζερ είναι χρήσιμη για τη μείωση της τριχοφυΐας και την εξάλειψη της περίσσειας μελανίνης στο δέρμα που προκαλεί υπέρχρωση και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. 

Στην πραγματικότητα, εάν έχεις τρίχες στο δέρμα, ειδικά στο πρόσωπο, και προσπαθείς να τις αποτριχώσεις, είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να σου αφήσουν μια σκιά αποχρωματισμού, επομένως θα ήταν ιδανικό να εξετάσεις την αποτρίχωση με λέιζερ για να μειώσεις το κίνδυνο του τραύματος.

Λέιζερ σε σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Μπορεί να γίνει;

Οι δέσμες φωτός είναι πλέον τόσο εξελιγμένες και προηγμένες που μπορούν να ανιχνεύσουν σκούρες τρίχες ή περίσσεια χρωστικής μελανίνης σε μια σκοτεινή επιφάνεια, δηλαδή σε ένα σκουρόχρωμο δέρμα. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα λέιζερ να το κάνουν αυτό, επομένως πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου. Η τεχνολογία Nd:YAG ή Soprano ICE είναι το ιδανικό λέιζερ για πιο σκούρες επιδερμίδες, επειδή έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος που πηγαίνει βαθύτερα στο δέρμα, παρακάμπτοντας αποτελεσματικά τη μελανίνη στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. 

Η αποτρίχωση με laser έχει ηλικία; Μάθε τα πάντα!

Freepik Το λέιζερ χρησιμοποιείται διαφορετικά στην σκουρόχρωμη επιδερμίδα;

Ο γιατρός σου μπορεί να ξεκινήσει σε ακόμη χαμηλότερη ρύθμιση για να ελέγξει την ανοχή σου και μπορεί να προχωρήσει με πιο αργό ρυθμό με τη θεραπεία σου, ώστε να νιώθεις άνετα και το δέρμα σου να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Μπορεί, επίσης, να προσαρμόσει τη θερμοκρασία της συσκευής ψύξης έτσι ώστε να ψύχει γρήγορα το δέρμα σου για να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή ενόχληση.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς;

Συνήθως, λόγω του πιο αργού ρυθμού σε πιο σκούρο δέρμα, μπορεί να χρειαστείς περισσότερες συνεδρίες από κάποιον με πιο ανοιχτόχρωμο τόνο δέρματος, αλλά δεν είναι κάποιος απόλυτος κανόνας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για την ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις πριν και μετά την συνεδρία. Να του επικοινωνήσεις όλες τις φοβίες σου και τις σκέψεις σου ώστε να σε συμβουλεύσει κατάλληλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπορείς να κάνεις λέιζερ εάν έχεις σκουρόχρωμη ή μαυρισμένη επιδερμίδα; Η απάντηση της νέας τεχνολογίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα