Σπίρτζης: Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα

15:16 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Για την κατάσταση στην Κω, μετά τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, ενημέρωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι βρέθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Κω.

Όλοι οι υπουργοί εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις

οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους καθώς και τη συμπαράσταση τους στους πολίτες της Κω.

Τζανακόπουλος: Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο

«Αυτή τη στιγμή οι υποδομές βρίσκονται σε αρκετή καλή κατάσταση» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, με εξαίρεση του λιμάνι, το οποίο θα επισκεφτούν το απόγευμα 4 μηχανικοί για επιθεώρηση και οι οποίοι «θα μας πουν το αν και κατά πόσο είναι δυνατή η άμεση αποκατάστασή του ή αν θα χρειαστεί να μεταφερθεί το κέντρο κάπου αλλού».

«Επιπλέον κλιμάκια θα μεταβούν στο νησί για την αναλυτική καταγραφή των σημείων ώστε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε για μια ακόμη φορά πως η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο ενώ ζήτησε απ’ όλους να υποδείξουν ψυχραιμία.

Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Πρέπει να αποφύγουμε τη δραματοποίηση, αχρείαστη και επιζήμια. Να συστήσω να υποδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να μην παρουσιάζουν την κατάσταση χειρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Σπίρτζης: Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως οι υποδομές έχουν αντέξει και δεν υπάρχουν βλάβες ούτε στην οδοποιία.

Αν κάποιος επισκεφτεί το σημείο που τραυματίστηκαν αρκετοί και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι κάποια κατάρρευση που πλάκωσε κόσμο

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως έχει μεταβεί κλιμάκιο αρκετών μηχανικών από τα ξημερώματα μαζί με το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι το λιμάνι.

Στο νησί βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού καθώς έγινε επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία πρόβλημα με δύο εκκλησίες.

Στις 7 η ώρα θα γίνει μια μεγάλη συντονιστική συνάντηση προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι. Θα εξεταστούν κυρίως τα σχολεία, το νοσοκομείο και τα κτίρια των δικαστηρίων, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Τα κτίρια άντεξαν, στα νεότερα κτίρια φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε ρωγμή. Δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ανησυχία. Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα , το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά

Τόσκας: Το νησί λειτουργεί χωρίς πανικό

«Υπήρξε μια καλά συντονισμένη συλλογική προσπάθεια η οποία και μείωσε τις επιπτώσεις της καταστροφής στο σημείο που είναι αυτό δυνατό» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπάρχει μια κανονικότητα. Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο δεν σταμάτησε η άφιξη τουριστών στο νησί. Ο κόσμος περπατάει, κινείται, απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού. Ένα περιβάλλον ομαλότητας, ψυχραιμία κατοίκων και τουριστών. Το νησί λειτουργεί χωρίς πανικό

Σαντορινιός: Ο πολύς ντόρος σε ένα τουριστικό νησί μόνο καλό δεν κάνει

Δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σε συνεννόηση με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, όλα τα πλοία θα προσεγγίζουν την Κω στο λιμάνι της Κεφάλου, για όσο χρειαστεί

Σημειώνεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 2», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σάμο, Κω και Ρόδο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι. Οι 260 επιβάτες του, που είχαν προορισμό την Κω. Επίσης, το «Βlue star paros» δεν μπόρεσε και αυτό να προσεγγίσει το νησί και οι 78 επιβάτες για την Κω μεταφέρθηκαν με έκτακτη προσέγγιση του πλοίου στη Νίσυρο.

«Απ’ τη στιγμή που ομαλοποιείται η κατάσταση όλοι πρέπει να ρίξουμε τους τόνους. Η Κως είναι ασφαλέστατη, οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους και οι κάτοικοι τη ζωή τους» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους πολίτες της Κω

Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους πολίτες της Κω υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η απόφαση ισχύει για φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους έδρα στο νησί.

Αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Οι δηλώσεις του πολιτικού κόσμου για τον φονικό σεισμό στην Κω

The post Σπίρτζης: Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα