Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις μεθόδους αντισύλληψης

14:38 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι μέθοδοι αντισύλληψης έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στη χώρα μας, όμως, έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα η ενημέρωση. Υπάρχουν ορισμένες αλήθειες για την αντισύλληψη που όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη για να αποφεύγονται οι δυσάρεστες καταστάσεις.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπιράλ σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου

Αποτελεί μια σημαντική μέθοδος αντισύλληψης, προσφέρει ασφάλεια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%. Πρόκειται για μία καλή λύση ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Στο παρελθόν θεωρούσαν πως μπορούσε

να χρησιμοποιηθεί μόνο από τις γυναίκες που έχουν παιδιά. Ωστόσο πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις γυναίκες. Να σημειωθεί πως δεν προσφέρει προστασία έναντι των νοσημάτων.

Η αντισύλληψη δεν σταματά μέχρι την εμμηνόπαυση

Ακόμα και όταν πια έχεις μεγαλώσει αρκετά δεν σημαίνει πως μια εγκυμοσύνη είναι απίθανη. Σίγουρα είναι δύσκολο να μείνει έγκυος μία γυναίκα που έχει ξεπεράσει τα 40. Δεν είναι όμως απίθανο.

Επιπλέον κατά την πρώτη περίοδο της εμμηνόπαυσης υπάρχει ακόμα κίνδυνος. Η περίοδος μπορεί να επανέλθει για μικρά χρονικά διαστήματα. Για αυτό φρόντισε να προσέχεις μέχρι να βεβαιωθείς πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εμμηνόπαυσης.

Τα αντισυλληπτικά χαρίζουν υγεία

Τα αντισυλληπτικά μειώνουν τα επίπεδα ανδρογόνων, τα οποία είναι μια ομάδα ανδρικών ορμονών οι οποίες παράγουν σμήγμα και κλείνουν τους πόρους του δέρματος. Ακόμα, καταπολεμούν της κύστες που εμφανίζονται στις ωοθήκες και είναι υπεύθυνες για πλήθος ορμονικών διαταραχών. Παράλληλα μειώνει τον πόνο που προκαλούν τα ινοκυστικά στήθη

Σχετικά με την τριχοφυΐα βοηθούν σημαντικά. Μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών και τις τρίχες που εμφανίζονται στο στήθος και το πιγούνι. Παράλληλα βελτιώνουν ορισμένα συμπτώματα της περιόδου, όπως μείωση του αίματος και των σπασμών της μήτρας. Η μείωση της απώλειας αίματος βοηθάει όσες υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου.

Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι για τα αντισυλληπτικά που ποτέ δεν πρέπει να πιστέψειςΑυξάνει το βάρος σου. Το χάπι δεν σε κάνει να νοιώθεις πείνα ούτε συμβάλει στην αποθήκευση του λίπους.Μειώνει την λίμπιντο. Έρευνες έχουν δείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα χάπια δεν επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία.Πρέπει να το παίρνεις κάθε μέρα την ίδια ώρα. Μπορείς να πάρεις ένα χάπι ακόμα και με τρεις ώρες καθυστέρηση.Τι πρέπει να γνωρίζεις για το χάπι της επόμενης μέρας

Δεν μπορεί να τερματίσει μία εγκυμοσύνη. Το χάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι μερικές ώρες μετά την επαφή για να αποφευχθεί η σύλληψη. Συγκεκριμένα, ενδείκνυται η χρήση του μέχρι 72 ώρες μετά την επαφή όπου το ποσοστό δραστικότητάς του είναι 89%.

Η αποτελεσματικότητά του επηρεάζεται από το βάρος. Είναι κατά ένα τρίτο λιγότερο αποτελεσματικό στις υπέρβαρες γυναίκες. Για αυτό, αν έχεις κάποια παραπάνω κιλά, συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου για άλλες μεθόδους αντισύλληψης.

Μην ξεχνάς τα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά δεν σε προστατεύουν μονάχα από μια μη επιθυμητή εγκυμοσύνη. Είναι το καλύτερο μέσο προστασίας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ιδιαίτερα άμα δεν διατηρείς μία σταθερή σχέση.

Τα προφυλακτικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντισύλληψης. Προσφέρει ασφάλεια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%.

Η αντισύλληψη είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και όχι μόνο. Οι μέθοδοι αντισύλληψης μπορούν να συνδυαστούν και να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

The post Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις μεθόδους αντισύλληψης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα