Σπανάκι πάνω σε μανιτάρια

14:39 22/5/2014 - Πηγή: iPop

Όταν ο Ποπάυ, των παιδικών μας χρόνων, είχε να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο, άνοιγε μια κονσέρβα με σπανάκι, φούσκωνε το μπράτσο και κατατρόπωνε τους κακούς. Πόσο δίκιο είχε (ο κειμενο-εικονο-γράφος του, δηλαδή)!

Το σπανάκι είναι πράγματι η σούπερ τροφή, που μπορεί να μην μας μεταμορφώνει σε σούπερ-ήρωες, αλλά λειτουργεί ως ασπίδα, που θωρακίζει τον οργανισμό μας και προστατεύει την υγεία μας. Γεμάτο θρεπτικά συστατικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, το σπανάκι αγαπήθηκε από όλους τους λαούς του κόσμου και κατέκτησε ξεχωριστή

θέση στην ελληνική κουζίνα

Tip!

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης

Φαγητό διαδεδομένο, με γλυκιά γεύση, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό συνοδευτικό σε κρέατα και πουλερικά, να είναι το βασικό συστατικό σε πίτες, να γίνει η βάση χορταστικών σαλατών, ή το κυρίως πιάτο, σε συνδυασμό με τυριά ή άλλα λαχανικά!

Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, με σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης, σερβίρεται ως ορεκτικό σε κάθε τραπέζι, αλλά αποτελεί εξαιρετικό ελαφρύ γέυμα ή δείπνο, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Εύκολο στην παρασκευή του και τόσο γευστικό, που θα …γλύφετε τα δάκτυλά σας!

Όπως θα διαπιστώσετε, δεν έχουμε ακριβείς ποσότητες στα υλικά μας. Εσείς αποφασίζετε πόσα μανιτάρια θέλετε να «γεμίσετε» και πόσο «γλυκιά» θέλετε την σάλτσα σας, άρα θα προσθέσετε ή θα αφαιρέσετε μέλι, ανάλογα με το γούστο σας.

Καλή όρεξη!

Υλικά:

1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα ΣτάθηςΜανιτάρια μεγάλα2 σκελίδες σκόρδο1 κσ βούτυρο

Για τη σάλτσα:

ΜέλιΜουστάρδαΛάδι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο γουδί(!) το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το λάδι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης, μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από το μάτι, καθώς δεν θέλουμε παρά να σοταριστεί ελαφρά!

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο τα μανιτάρια μας, και ραντίζουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Ψήνουμε στους 180ο για ένα τέταρτο της ώρας.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και σε κάθε μανιτάρι προσθέτουμε μια καλή ποσότητα σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης, που έχουμε σοτάρει νωρίτερα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνυμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει το τυρί!

Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο ταψί που ψήσαμε το φαγητό μας.

Καλή μας όρεξη!

Extra Tip:

Στο σπανάκι μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο κρεμμυδάκι αν αγαπάτε τη γεύση. Αν πάλι, ακούτε σκόρδο και φεύγετε τρέχοντας, μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με σκόρδο σε σκόνη, που είναι σαφώς πιο διακριτική γεύση!

The post Σπανάκι πάνω σε μανιτάρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα