Σου έχουμε βγάλει καλοκαιρινό πρόγραμμα!

16:05 7/7/2017 - Πηγή: iPop

Τρία μονόπρακτα έργα θα παρουσιαστούν στις 13, 14, 17 και 18 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα οποία διακρίθηκαν στο στο πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων.

Τα έργα που επελέγησαν δεν θα παρουσιαστούν μονάχα επί σκηνής. Θα έχουν την τύχη να εκδοθούν σε δύο τόμους, στα ελληνικά και στα αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδας.

Την όλη προσπάθεια ενίσχυσαν

και οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Σοφία Παλάντζα και Γιώργος Λύρας. Οι τρεις σκηνοθέτες ανέλαβαν την σκηνοθετική επιμέλεια των θεατρικών έργων μαζί με τους ηθοποιούς τους.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος δεν είναι μονάχα να ανέβουν επί σκηνής τα θεατρικά έργα αλλά και η επαφή των νέων καλλιτεχνών με το κοινό. Με τον τρόπο αυτό οι συγγραφείς θα μπορέσουν να κατανοήσουν το βαθμό που απηχούν τα έργα τους στην κοινή γνώμη και τους θεατές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι καλλιτέχνες να εμβαθύνουν στη διαδικασία μεταφοράς του έργου από το χαρτί στο σκηνή η οποία θα τα προάγει σε συνθήκες ολοκληρωμένης κατάστασης.

Παράλληλα η δίγλωσση έκδοση των έργων θα τα προωθήσει στον καλλιτεχνικό κόσμο. Τα έργα αυτά θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον χώρο της αγοράς βιβλίου.

Παρουσίαση των έργων

Η διάρκεια των μονόπρακτων είναι 40-45′. Το ένα θα παρουσιάζεται μετά το άλλο και η σειρά που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

«Φλικ Φλοκ»

Συγγραφέας: Αγγελική Παρδαλίδου

Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξης Διαμαντής, Ευανθία Κουρμούλη


«Βόλτα στη Λιακάδα»

Συγγραφέας: Pepe Abas

Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικήτας Αναστόπουλος, Λευτέρης Καταχανάς

«Τα Θηλαστικά»

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Δεπάστας, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Άλκης Μπακογιάννης


Για πληροφορίες σχετικά με τα έργα και τις παραστάσεις τους μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418 550, 210 3418579

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 13/7, Παρασκευή 14/7, Δευτέρα 17/7, Τρίτη 18/7 2016, στις 20:30 στην αίθουσα -2 του ΙΜΚ

Είσοδος ελεύθερη, κρατήσεις θέσεων στο 210 3418579, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

The post Σου έχουμε βγάλει καλοκαιρινό πρόγραμμα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα