Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κοιμάσαι γυμνή κάθε βράδυ!

22:35 19/7/2020 - Πηγή: iPop

Πιτζάμες; Ήρθε η ώρα να τις ξεφορτωθείς, αφού όταν τελειώσεις αυτό το άρθρο θα θες κι εσύ να κοιμάσαι γυμνά από ‘δω και πέρα κάθε βράδυ. 

Μπορεί να μην το έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής, όμως το να κοιμάσαι χωρίς πιτζάμες τα βράδια μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο για την υγεία σου, ψυχική και σωματική. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να κοιμάσαι τα βράδια γυμνή; Σου έχουμε όλους τους λόγους!

Γιατί να κοιμάσαι γυμνή κάθε βράδυ;

Υγεία της ευαίσθητης περιοχής

To να κοιμάσαι γυμνή, δίνει την ευκαιρία στην ευαίσθητη περιοχή σου να αναπνεύσει ενώ προάγει την υγεία γενικότερα. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα πολύ στενά εσώρουχα και ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις και υγρασία στην περιοχή.

Ξεκουράζεσαι περισσότερο 

Δεν είναι εύκολο να έχεις κάθε βράδυ έναν καλό και ποιοτικό ύπνο, όμως μ’ αυτό τον τρόπο ίσως και να τα καταφέρεις. Το Καλοκαίρι ειδικά που ο υδράργυρος ανεβαίνει, η ζέστη πολλές φορές δεν σ’ αφήνει να κοιμηθείς. Η κατάλληλη θερμοκρασία για τον ύπνο είναι οι 18 βαθμοί. Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία του σώματος αλλάζει. Και όταν κοιμάσαι γυμνός είναι πιο εύκολο να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία με κουβέρτες και σεντόνια κι όχι να ξυπνάς κάθε λίγο και λιγάκι και να βγάζεις κι από ένα ρούχο.

Ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να κοιμηθείς και πιο γρήγορα.

Σταμάτα να πιστεύεις αυτούς τους μύθους για τον ύπνο… ASAP!

Μείωση του άγχους 

Όταν βγάζεις τα ρούχα σου πριν πέσεις στο κρεβάτι, αυτό σου δίνει μια ικανοποίηση και μειώνει το άγχος ανάμεσα στα ζευγάρια. Και όσο πιο χαλαρός πηγαίνεις για ύπνο, τόσο πιο καλά θα κοιμηθείς. Ουσιαστικά, αυξάνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που μειώνει το άγχος και αυξάνει τα επίπεδα χαράς και φυσικά νιώθεις πιο ελεύθερη.

Unsplash/Maddi Bazzocco

Απώλεια βάρους 

Το να κοιμάσαι χωρίς ρούχα δεν σημαίνει ότι θα σε αδυνατίσει, ενώ τρως κάθε μέρα πολύ και ανθυγιεινά. Ωστόσο, όταν κοιμάσαι γυμνός, μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και κοιμάσαι βαθιά. Όσο πιο βαθιά και καλά κοιμάσαι, τόσες πιθανότητες έχεις να χάσεις βάρος. Παράλληλα, όταν λίγο κρυώνεις το βράδυ, το σώμα σου αναγκάζεται να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να ζεσταθεί κι έτσι απλά και χωρίς να κάνεις τίποτα χάνεις θερμίδες!

Βελτίωση της σχέσης σου 

Οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί λένε πως έχουν και καλύτερες σχέσεις με τον σύντροφό τους. Από έρευνα, μάλιστα, αποδείχτηκε ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται γυμνά, νιώθουν πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους.

Freepik

Καλύτερη επιδερμίδα 

Έχουμε ξαναπεί πως για καλό δέρμα, η ξεκούραση είναι απαραίτητη. Κράτα, λοιπόν, το σώμα σου δροσερό, αν θες οι αντιγηραντικές ορμόνες να κάνουν ανενόχλητες τη δουλειά τους.

Αυτοπεποίθηση 

Είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσεις να νιώθεις πιο άνετα με το σώμα σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αρχίζεις να αποκτάς μια καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και το σώμα σου και εκτιμάς εσένα περισσότερο!

Τι άλλο θες για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι γυμνή; 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Tips για ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ!

Photo: Unsplash

Το άρθρο Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κοιμάσαι γυμνή κάθε βράδυ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop