Σοκολάτα κάθε μέρα για να σφύζεις από υγεία!

21:01 1/5/2016 - Πηγή: iPop

Εάν είσαι… chocoholic, τότε αυτή η έρευνα θα σε κάνει πολύ χαρούμενο! Η έρευνα αποδεικνύει ότι το να τρως σοκολάτα κάθε μέρα μπορεί να σε κάνει πιο υγιή!

Πιο συγκεκριμένα, η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 αλλά και στην μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη, ένας παράγοντας

κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους.

Ερευνητές από τέσσερα μεγάλα Πανεπιστήμια εξέτασαν 1.153 άτομα ηλικίας από 18 έως 69 ετών.

Όσοι κατανάλωσαν 100 γραμμάρια την ημέρα σοκολάτα – που ισοδυναμείς με μια μπάρα σοκολάτας- εντοπίστηκαν ότι είχαν μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτιωμένα ηπατικά ένζυμα.

Ακόμα, όσοι έτρωγαν σοκολάτα ήταν νεότεροι, σωματικά πιο δραστήριοι και είχαν υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης σε σύγκριση μ’ όσους υποστήριξαν ότι δεν τρώνε σοκολάτα σε καθημερινή βάση.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της έρευνας, τα προϊόντα με βάση το κακάο θα μπορούσαν να είναι μια έξτρα τροφή που βοηθά στην καλή καρδιο-μεταβολική υγεία.

Παρόλα αυτά, υποστήριξαν πως πάντα θα πρέπει να δίνεται συμβουλή γιατρού για τη συνιστώμενη ποσότητα κι επειδή οι περισσότερες σοκολάτες του εμπορίου περιέχουν κι άλλες επιβλαβείς και παχυντικές ουσίες, η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας θα πρέπει πάντα να συνδυάζεται με μια σωστή διατροφή και άσκηση προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση βάρους εν συνεχεία.

Απόλαυσε, λοιπόν, χωρίς ενοχές λίγη σοκολάτα κάθε μέρα, αρκεί να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση!

The post Σοκολάτα κάθε μέρα για να σφύζεις από υγεία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα