Σημαντικές απορίες για το αφορολόγητο λύνει ο Τρύφων Αλεξιάδης

18:54 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Περαιτέρω εξηγήσεις έδωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του σχετικά με το αφορολόγητο που θα σχετίζεται με το πλαστικό χρήμα.

Αρχικά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το νέο μέτρο θα αφορά όλες τις δαπάνες , εκτός από εκείνες που έχουν διαφορετικό κωδικό στην δήλωση, όπως για παράδειγμα τα ιατρικά έξοδα.

«Θέλουμε όλα να γίνονται μέσα από το τραπεζικό σύστημα. Αν κάποιος έχει 25.000 εισόδημα δε θα του πούμε φέρε μας το 10% με πλαστικό χρήμα, θα του πούμε για παράδειγμα φέρε 9.500 που είναι και πιθανό νούμερο γιατο αφορολόγητο. Αν κάποιος βγάζει

8.000 ευρώ, θα έχει πολύ μικρότερο ποσό να καλύψει, για παράδειγμα 4.000».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «θα υπάρχει αναλογική σχέση με το εισόδημα που δεν έχει καθοριστεί ακριβώς».

Όσον αφορά τις ομάδες που δεν είναι εξοικειωμένες με την χρήση καρτών, ο κ. Αλεξιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «Η επέκταση του πλαστικού χρήματος θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά και μέτρα προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους δεν θα υπάρχει αυτή η υποχρέωση καθώς και στους κατοίκους μακρινών περιοχών».

Σχετικά με την δημιουργία ειδικών λογαριασμών για τους επαγγελματίες, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι «Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να υπάρχει ένας ειδικός τραπεζικός λογαριασμός που θα σχετίζεται με τη χρήση του POS που η εφορία και η τράπεζα δεν θα μπορούν να κάνουν κατασχέσεις και δεσμεύσεις. Αυτός ο λογαριασμός θα έχει είσοδο μόνο από το μηχάνημα και έξοδο μόνο ό,τι έχει ανάγκη η επιχείρηση».

Στις αντικειμενικές αξίες θα υπάρξουν πιο πολλές μειώσεις, παρά αυξήσεις, πρόσθεσε, και οι αναπροσαρμογές θα γίνουν με σκοπό «να μεταφερθεί το βάρος από τους μικρομεσαίους και μεσαίους σε μεγάλους και πολύ μεγάλους».

Τέλος, σχετικά με τους συντελεστές στην φορολογία εισοδήματος, ο Υπουργός σημείωσε ότι «η φορολογία του εισοδήματος θα ξεκινάει από πολύ χαμηλούς συντελεστές και να επιβαρύνει μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα. Τα χαμηλά και χαμηλομεσαία εισοδήματα θα έχουν ελαφρύνσεις. Το 2016 δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φορολογούμενους αλλά ευχάριστες».

Δεν θα δοθεί, ωστόσο, άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και το νέο σχέδιο για φορολογία οχημάτων θα περιλαμβάνει αύξηση στα καύσιμα και μείωση στα τέλη.

The post Σημαντικές απορίες για το αφορολόγητο λύνει ο Τρύφων Αλεξιάδης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα