Ο Ντέιβιντ Κάμερον σπάει τη σιωπή του για τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία

16:38 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μιλά για πρώτη φορά και τοποθετείται δημοσίως, για τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός καταδικάζει τις εκτελέσεις των 47 ατόμων ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και ο σιίτης κληρικός Νιμρ αλ-Νιμρ, δηλώνοντας, με κατηγορίες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Καίντα, υπογραμμίζοντας πως η θανατική ποινή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφαρμόζεται σε καμία χώρα.

Σε

συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Downing Street, ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζει πως οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν διακοπεί, ενώ δεν υπάρχει κανένας ανάλογου περιεχομένου κυβερνητικός σχεδιασμός, καθώς οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης διστάζουν να διακόψουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή», δηλώνει κυβερνητικός εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στο σενάριο ανοιχτής ρήξης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Βρετανίας.

Βασικός στόχος της βρετανικής κυβέρνησης, παραμένει η διατήρηση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να υπάρχει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Υπενθυμίζουμε πως οι εκτελέσεις των 47 ατόμων στη Σαουδική Αραβία, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και στην Ευρώπη με την Αυστρία και τη Γερμανία να εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους, καταδικάζοντας τις εκτελέσεις και εκφράζοντας φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.

The post Ο Ντέιβιντ Κάμερον σπάει τη σιωπή του για τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα