Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η «έξοδος» των προσφύγων

09:22 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των προσφύγων στην Ειδομένη, με καταγγελίες να γίνονται από ορισμένους για ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ, την γειτονική χώρα να υποστηρίζει ότι όσοι πέρασαν τα σύνορα έχουν επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές να διαψεύδουν το γεγονός.

Άθλιες εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό στην Ειδομένη, με τον αριθμό των ατόμων που έχουν επιστρέψει έπειτα από την απόπειρα για συνέχεια του ταξιδιού

τους να είναι άγνωστος.

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές την ίδια στιγμή διεξάγουν έρευνες προκειμένου να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες και τους παρακίνησε να κινηθούν προς τα σύνορα.

Πρόσφυγας καταγγέλλει ξυλοδαρμό

Ένας πρόσφυγας, ο οποίος επιχείρησε το απόγευμα της Δευτέρας να περάσει στην ΠΓΔΜ, καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα είπε: «Είχαμε ανάψει φωτιά μαζί με την οικογένειά μου και όταν μας πλησίασαν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ ζητώντας μας να φύγουμε, με έκαψαν στο πρόσωπο με ένα ξύλο και με χτύπησαν».

Πού είναι οι πρόσφυγες;

Ενώ παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται οι πρόσφυγες που πέρασαν στην ΠΓΔΜ, πηγές του ΥΠΕΞ της Ελλάδας τονίζουν οι σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την γειτονική χώρα, προβλέπουν ότι η χώρα μας θα πρέπει να δεχτεί πίσω τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, η ελληνική Κυβέρνηση τονίζει πως εάν γίνει αίτημα για επανεισδοχή από την ΠΓΔΜ, θα εξεταστεί.

Ωστόσο, Στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής, ούτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η «έξοδος» των προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα