Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος- Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών

15:03 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λέσβου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Επιδότηση σε όσους ανακατασκευάζουν τα σπίτια τους σύμφωνα με τον Χ. Σπίρτζη.

Μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Καπάκης μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα:

Αυτό που προέχει

τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε

Να σημειωθεί πως με τη βοήθεια του ελληνικού στρατού, στήθηκαν σκηνές για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα δοθεί επιδότηση ώστε να ανακατασκευαστούν όλα τα σπίτια του χωριού Βρίσα της Λέσβου, διατηρώντας μάλιστα την παραδοσιακή ταυτότητα του οικισμού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι θα υπερβεί όλα τα εμπόδια για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αρωγής των πληγέντων.

Ο Γιώργος Δέδες μαζί με τον υπουργό έχουν μεταβεί ήδη στη Μυτιλήνη 80 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών οι οποίοι μαζί με άλλους 20 της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες σε όλους τους οικισμούς που υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβούν στο νησί επιστήμονες από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο να κάνουν τις απαραίτητες μελέτες.

Προτεραιότητα αποτελεί η καταβολή ενός βοηθήματος στους πληγέντες, το οποίο θα εκταμιευτεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Διαβάστε επίσης:

Ένα θύμα, τραυματίες και τεράστιες ζημιές ο απολογισμός του σεισμού στη Μυτιλήνη

The post Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος- Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα