Σε ισχύ από φέτος η αλλαγή στο απολυτήριο Λυκείου

08:57 18/6/2019 - Πηγή: iPop
Σε μια ακόμη αλλαγή στο απολυτήριο Λυκείου αυτή τη φορά, προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς θα ισχύσει από φέτος.

Μια αλλαγή στο απολυτήριο Λυκείου λίγο πριν τις εκλογές και φυσικά λίγο πριν τελειώσουν οι εξετάσεις. Ποια είναι η αλλαγή που θα δουν οι μαθητές φέτος όταν πάρουν στα χέρια τους το απολυτήριο;

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στο απολυτήριο δεν θα αναφέρεται το θρήσκευμα του παιδιού, ενώ παράλληλα δίπλα στο επώνυμο

του πατέρα θα προστεθεί και αυτό της μητέρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.gr, αν δεν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση, το θρήσκευμα του κάθε παιδιού δεν θα αναγράφεται πάνω στο απολυτήριο.

Όπως δεν συμβαίνει στην ταυτότητα ή στο πιστοποιητικό γέννησης, έτσι δεν θα αναγράφεται και στο απολυτήριο. Διαφορετικά, υπεύθυνη δήλωση έχει το δικαίωμα να κάνει ο γονέας του μαθητή.

Για τα απολυτήρια η υπουργική απόφαση αναφέρει:

Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας

Παράλληλα, να θυμίσουμε πως, όπως , έγινε γνωστό, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξαιρεθεί από την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών μέχρι και το 2022.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Η εξαίρεση αφορά

τους 4.500 μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019 – 2020τους 10.500 εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020 – 2021 και 2021 – 2022 καιτην κατάρτιση των νέων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών».Διαβάστε επίσης:

Επίσημη ανακοίνωση: Σ’ αυτές τις τάξεις το κουδούνι θα χτυπάει στις 9

Photo: Pixabay

Το άρθρο Σε ισχύ από φέτος η αλλαγή στο απολυτήριο Λυκείου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα