Έληξε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη των Βρυξελλών (video-photos)

15:42 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Βρυξελλών το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα η επιχείρηση έληξε και κατά τη διάρκεια της ακούστηκαν και ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή Schaerbeek.

opération de police en bas de chez nous #scared #schaerbeek #meiser pic.twitter.com/wnjRIc37TX

— Mathieu Avanzi (@MathieuAvanzi) March 25, 2016

Ο δήμαρχος του Schaerbeek τόνισε σε δηλώσεις του ότι συνελήφθη

ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα οι συλλήψεις υπόπτων μέχρι τώρα είναι επτά.

Τα βελγικά Μέσα αναφέρουν ότι η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά την άρνηση ενός άνδρα να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Εν συνεχεία ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας «έψαξε» την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Τα βελγικά Μέσα λένε πως ο άνδρας συνελήφθη χωρίς ωστόσο η αστυνομία να έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία επίσημα.


Opération anti-terroriste à Schaerbeek: une explosion entendue, des policiers lourdement armés

PHOTOS: Police anti-terror op in #Brussels district of #Schaerbeek https://t.co/vyiGoNfIqI (photos @HenriotGeoffrey) pic.twitter.com/n1R5La7rRC

— RT (@RT_com) March 25, 2016

Να τονισθεί πως οι έρευνες των αρμοδίων αρχών εντασσόταν στο πλαίσιο εξάρθρωσης των τρομοκρατών μετά τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου που πάγωσαν την Ευρώπη.

WATCH LIVE: Operation in Schaerbeek linked to foiled plot in France. https://t.co/BPpn4HW3Ni https://t.co/mSdbYeQYh2

Reuters Live (@ReutersLive) March 25, 2016


Στην περιοχή, Schaerbeekό διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου.

Το RTBF τονίζει πως ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» κοντά σε σταθμό του μετρό. Ενώ, παράλληλα το ίδιο δίκτυο αναφέρεται σε δύο εκρήξεις και μία σύλληψη και τονίζει πως η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κοντά στην πλατεία Meiser. Βέβαια, πριν την έναρξη της επιχείρησης, δόθηκε η εντολή εκκένωσης σε τραμ που διερχόταν εκείνη τη στιγμή από το σημείο.

Ένας κάτοικος μιλώντας στο δίκτυο RTL τόνισε:

«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου. Τον διέταξαν να αφαιρέσει το μπουφάν του, πιθανώς για να δουν αν έφερε ζώνη με εκρηκτικά».

Την ίδια στιγμή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως η σημερινή επιχείρηση σχετίζεται με τις συλλήψεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη, από τη γαλλική αστυνομία στο Παρίσι.

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Reda K. Η σύλληψη του άνδρα οδήγησε τις αρχές σε μια οικία στο Παρίσι, όπου βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο είναι γαλλικής υπηκοότητας και ανήκε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο ύποπτος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδια κατασκευής σχεδίου για επίθεση, ενώ είχε τονίσει πως προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της σύλληψης και των επιθέσεων σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

The post Έληξε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη των Βρυξελλών (video-photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα