Επί ποδός για το προσφυγικό η Κυβέρνηση- Νέα κέντρα φιλοξενίας

12:29 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα κέντρα φιλοξενίας εκτός από τα 48 που ήδη υπάρχουν ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Κυβέρνηση σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Αττική. Οι νέοι χώροι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι 19.

Την εν λόγω πληροφορία για τα 19 νέα κέντρα φιλοξενίας μεταδίδει η εφημερίδα «’Έθνος» η οποία σε σχετικό της άρθρο τονίζει πως οι 48 χώροι φιλοξενίας που ήδη λειτουργούν δεν επαρκούν, καθώς οι ροές από την γειτονική Τουρκία δεν έχουν ακόμα σταματήσει

παρά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν επιλεγεί χώροι σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Αττική ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών στην Κρήτη.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα τα νέα κέντρα φιλοξενίας θα είναι στα εξής μέρη:

Στην Αττική και συγκεκριμένα στο Λαύριο. Παράλληλα, επεκτείνεται ο Ελαιώνας για να φιλοξενήσει επιπλέον 500 άτομαΣτα ΤρίκαλαΣτην Καρδίτσα εκεί που βρίσκεται το παλιό στρατόπεδοΣτις ΘερμοπύλεςΣτα ΟινόφυταΣτη ΜαγνησίαΣτην Πέτρα Πιερίας σε χώρους του πρώην ψυχιατρείουΣτη Λαγκαδίτσα ΧαλκιδικήςΣτην Αλεξάνδρεια στο στρατόπεδο 727Στη Βόλβη σε κατασκήνωση στον Σταυρό

48.795 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Επί ποδός για το προσφυγικό η Κυβέρνηση- Νέα κέντρα φιλοξενίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα