Ρωσικές επιδρομές στη Συρία περιμένοντας την εκεχειρία

14:00 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ η Παγκόσμια Κοινότητα μετρά αντίστροφα για την έναρξη της εκεχειρίας στην Συρία, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν σφοδρές επιδρομές στη χώρα.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εκεχειρίας στη Συρία, η οποία έρχεται ύστερα από σχετική πρόταση της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, είναι μερική καθώς

σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται οι επιθέσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ-Νόσρα, το οποίο αποτελεί συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήλωσε ο Διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις νέες αεροπορικές επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας: «Από τη νύχτα και μέχρι σήμερα το πρωί, πραγματοποιούνται σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίων ανταρτών, κυρίως στην ανατολική Γούτα. Υπήρξαν τουλάχιστον 25 ρωσικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα, αλλά και ανατολικά της Δαμασκού, στο βόρειο τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς και στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου».

The post Ρωσικές επιδρομές στη Συρία περιμένοντας την εκεχειρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα