Η παράξενη ομοιότητα ανάμεσα στον σύντροφό σου και τον πατέρα σου

13:38 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει μια παράξενη ομοιότητα ανάμεσα στον σύντροφό σου και τον πατέρα σου; Η αλήθεια είναι πως πιθανότατα να μην σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό. Τώρα που σου βάλαμε το μικρόβιο, ίσως έχεις ξεκινήσει να το σκέφτεσαι.

Για να σου λύσουμε όμως κάθε απορία και να μην σε βασανίζουμε με σκέψεις, θα σου μιλήσουμε καλύτερα για την μελέτη του Tamsin Saxton, ψυχολόγος σε Πανεπιστήμιο του Newcastle.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι τα θηλαστικά, τα πτηνά και τα ψάρια επιλέγουν συντρόφους

που μοιάζουν με τους γονείς τους. Αυτό είναι γνωστό με τον όρο «θετική σεξουαλική αποτύπωση».

Τώρα αρχίζει να αποδεικνύεται όμως πως τέτοια συμπεριφορά μπορεί να εμφανιστεί και στο ανθρώπινο είδος.

Όταν βλέπει κανείς ένα ζευγάρι με τις οικογένειές του, συνήθως αυτό που θα παρατηρήσει είναι συναρπαστικό: Οι γυναίκες διαλέγουν πολύ συχνά συντρόφους που μοιάζουν με τον πατέρα τους. Αυτό ισχύει όμως και για τους άνδρες με την μητέρα τους, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την διαπίστωση παίζει το κατά πόσον το παιδί είχε στενούς δεσμούς με τον γονιό του.

Διαπιστώθηκε δηλαδή ότι οι γυναίκες που ως παιδιά είχαν πολύ στενή επαφή με τον πατέρα τους και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, τείνουν να διαλέγουν πιο συχνά συντρόφους που να μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν.

Είναι κανόνας;

Σίγουρα όχι. Παραπάνω μελέτη χρειάζεται να γίνει προκειμένου να δούμε το τί ακριβώς προκαλεί αυτή την ομοιότητα ανάμεσα σε γονιό και σύντροφο.

Το σίγουρο όμως είναι πως συμβαίνει, και συμβαίνει συχνά.

The post Η παράξενη ομοιότητα ανάμεσα στον σύντροφό σου και τον πατέρα σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα