Ρέντσι υπέρ Ελλάδας

08:20 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Για την χώρα μας που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού αλλά και τη συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας μίλησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του.

Για τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, ο Ρέντσι σχολίασε πως «η συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι, αντικειμενικά, το μεταναστευτικό ρεύμα μειώθηκε. Με την Τουρκία πρέπει να επαληθεύσουμε και ένα μεγάλο θέμα: αν μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της η συμφωνία αυτή μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως εύχομαι».

Για

την Ελλάδα είπε πως εάν μια χώρα πρέπει να λάβει χρήματα για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί, αυτή είναι η χώρα μας. «Όταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του».

Ο Ρέντσι αναφέρθηκε όμως και στο πώς σπαταλώνται τα χρήματα της Ευρώπης. «Δεν πρέπει πλέον να σπαταλώνται χρήματα της Ευρώπης σε τόσα προγράμματα που δεν είναι χρήσιμα. Θα πρέπει να δοθούν στην Αφρική, σε χώρες όπως τη Γκάνα και τον Νίγηρα».

Τέλος, για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι χριστιανός καθολικός, αλλά ορκίσθηκε στο Σύνταγμα και όχι στο Ευαγγέλιο. «Ήξερα ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και σέβομαι, επίσης, όποιον δήλωσε πως διαφωνεί με τον νόμο. Όταν ένας νόμος, όμως, είναι σωστός, πρέπει να τον ψηφίσεις, έστω και αν κάποιοι εναντιώνονται στην έγκρισή του».

Photo: Fabio Marras/LaPresse

The post Ρέντσι υπέρ Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα