Άμεση εφαρμογή του ασφαλιστικού- φορολογικού νομοσχεδίου- Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

07:51 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο, με ορισμένες διατάξεις να τίθενται άμεσα σε εφαρμογή.

Το νομοσχέδιο- 76 σελίδων- περιλαμβάνει κι όλες τις τροπολογίες που πέρασαν.

Από το βράδυ της Πέμπτης ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι ήδη σε ισχύ.

Ποια είναι τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν;Αύξηση της παρακράτησης φόρου
για μισθωτούς και συνταξιούχουςΠερικοπή των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣΝέος υπολογισμός του εφάπαξ

Την ίδια στιγμή τίθεται σε εφαρμογή και η διάταξη για επιστροφή των πινακίδων με καταβολή μόνο των τελών του τρέχοντος έτους με προσαυξήσεις.

Τι προβλέπει η διάταξη;

για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. Έτσι, αν κάποιος σπεύσει μέσα στον Μάιο, θα πρέπει να πληρώσει τα 10/12 των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να κρατήσει τις πινακίδες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Άμεση εφαρμογή του ασφαλιστικού- φορολογικού νομοσχεδίου- Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα