Ψυχρή η συνάντηση Macron- Putin | Σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες (Photos)

19:30 29/5/2017 - Πηγή: iPop

Από ψυχρότητα χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνάντηση Macron- Putin | Σοβαρέςστις Βερσαλίες, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι διαφωνούν σε κρίσιμα ζητήματα. Φυσικά, οι δύο Πρόεδροι επιχείρησαν μέσω των δηλώσεών τους εκτός απ’ τις διαφωνίες τους, ν’ αναδείξουν τις προσπάθειες που θα καταβάλουν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων Γαλλίας- Ρωσίας.

«Έχουμε διαφωνίες, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε το πώς θα χτίσουμε μία κοινή δράση. Χωρίς

ειλικρινή διάλογο, που κάποιες φορές έχει δυσκολίες, δεν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά ο Εmmanuel Macron.

O Ρώσος Πρόεδρος απ’ την πλευρά του υπογράμμισε πως έγινε συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις, τη Ρωσία και την ΕΕ, την ουκρανική κρίση, τις πιθανότητες επίλυσης του Συριακού, τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας. «Προσπαθήσαμε να βρούμε σημεία συμφιλίωσης. Είμαι πεπεισμένος ότι τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ρωσίας θα ξεπεράσουν αυτά τα σημεία τριβής».

Για τον πόλεμο στη Συρία

Κεντρική διαφωνία Macron- Putin ήταν το ζήτημα της Συρίας, με τον Γάλλο Πρόεδρο να προειδοποιεί πως θα υπάρχουν αντίποινα από τη Γαλλία αν η Συρία προβεί σε χρήση χημικών όπλων ξανά.

Ο Putin σημείωσε πως «ο Γάλλος πρόεδρος ξέρει πολύ καλά τη θέση μας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την απειλή της τρομοκρατίας καταστρέφοντας το κράτος».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μόνο από κοινού».

Ο Macron κατηγόρησε ανοιχτά το RT και το Sputnik

Κληθείς να σχολιάσει την απόφασή του ν’ αποκλείσει τους δημοσιογράφους του Russia Today και του Sputnik από τις συναντήσεις της προεκλογικής καμπάνιας του, ο Emmanuel Macron κατηγόρησε ανοιχτά το RT και το Sputnik για «δόλια προπαγάνδα»:

Πάντα είχα εξαιρετική σχέση με τους ξένους δημοσιογράφους. Αλλά πρέπει να είναι δημοσιογράφοι. Το Russia Today και το Sputnik δεν συμπεριφέρονται σαν δημοσιογραφικά μέσα, αλλά σαν όργανα επιρροής και προπαγάνδας

Photos: Sputnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS, REUTERS/Philippe Wojazer

The post Ψυχρή η συνάντηση Macron- Putin | Σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα