Στην Εισαγγελία το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ

20:17 23/1/2017 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το τελικό πόρισμα έχει έκταση 965 σελίδων.

Το πόρισμα της Εξεταστικής ψηφίστηκε με 12 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες), 8 κατά (Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) και 2 παρών (Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), ενώ απών ήταν ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Πλέον

το πόρισμα, σύμφωνα με απόφαση της πλειοψηφίας, αποστέλλεται στην Εισαγγελία απ’ την Εξεταστική Επιτροπή.

Πέντε μέλη της ΝΔ διαφώνησαν με την αποστολή του κειμένου απ’ την Εξεταστική, με τον κ. Σταμάτη να τονίζει: «Εμείς δεν ενεργούμε αυτόνομα και αυτοτελώς. Η Βουλή να το στείλει», προτείνοντας το πόρισμα να το αποστείλει στη Δικαιοσύνη η Ολομέλεια της Βουλής.

Θυμίζουμε ότι το κείμενο έχει ήδη παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την 1η Φεβρουαρίου.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί τι σχετικό αίτημα από 60 βουλευτές, όπως απαιτείται απ’ τον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ολόκληρο το τελικό πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ενώ νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών έδωσε μια «γεύση» απ’ το τι πρόκειται να ακολουθήσει, στοχοποιώντας συγκεκριμένα κόμματα και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η «πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως χρειάστηκαν μόλις 9 μήνες και οι καταθέσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών για να «καταρριφθούν τα ψέματα δεκαετιών και να πέσει φως στις υπόγειες συνδιαλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αποδείχθηκε ότι βασικός πυλώνας της παραγωγής πολιτικής ήταν επί δεκαετίες η ίδια η διαπλοκή με τις τράπεζες να έχουν μετασχηματιστεί σε κουμπαρά για την εξυπηρέτηση των κοινών τους συμφερόντων.

Τι ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή σύμφωνα με το Μαξίμου;Ότι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.Ότι για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτωνΌτι ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε πιθανή παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στην Βουλή, ώστε να υπάρξει, αν το αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στην Εισαγγελία το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα