Ψεκασμούς στους καταυλισμούς προσφύγων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

15:13 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Να γίνουν και μάλιστα άμεσα ψεκασμοί για τα κουνούπια στους καταυλισμούς των προσφύγων ζητά ο Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ο οποίος κρούει τον κώδωνα σχετικά με την επανεμφάνισης της ελονοσίας.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τις αρμόδιες Αρχές να «προχωρήσουν άμεσα σε συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης σε όλους τους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες» καθώς αν αυτό δεν συμβεί τα προβλήματα θα είναι πολλά.

Να τονισθεί πως από 6 Απριλίου έχει αποσταλεί σχετικό

έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά αλλά και τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ.

Σε σχετικές του δηλώσεις την Δευτέρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατηνασιώτης είπε:

Εάν λάβουμε υπόψη το κοινωνικό προφίλ των μεταναστών και προσφύγων και τη σύνθεση του πληθυσμού, όπου τα ποσοστά των ατόμων υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας είναι υψηλά,(σσ φορέας υψηλής μεταδοτικότητας ή χαμηλής, αλλά να μην έχει εκδηλώσει την ασθένεια και να έχει νοσήσει) αλλά και τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο χρονικό διάστημα με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η πλέον ιδανική κατάσταση για τα κουνούπια σε όλους, ανεξαιρέτως, τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών που μπορεί να μεταφέρουν το πλασμώδη της ελονοσίας στα ερυθρά αιμοσφαίρια σε οποιονδήποτε

Μάλιστα ο κ. Πλατηνασιώτης εστίασε στις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής δηλώνοντας πως έχουν παρατηρηθεί 15 κρούσματα ψώρας και πως πολλά άτομα έχουν προσβληθεί από ψείρες.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ψεκασμούς στους καταυλισμούς προσφύγων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα