Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

16:34 31/12/2019 - Πηγή: iPop

Ήρθε η μέρα που περίμενες: Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με όλα αυτά τα τέλεια φαγητά! Και γι’ αυτήν ακριβώς την ημέρα, σου έχουμε μια απολαυστική συνταγή. Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Η συνταγή είναι αρκετά απλή και όχι μπελαλίδικη, σε αντίθεση με πολλά φαγητά που ετοιμάζουμε για το πρωτοχρονιάτικο

τραπέζι.

Διάλεξε ένα καλό κομμάτι ψαρονέφρι απ’ το κρεοπωλείο, αγόρασε το αγαπημένο σου κόκκινο κρασί και μπες στην κουζίνα!

Τα υλικά για το ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού:1 κιλό ψαρονέφριΑλατοπίπερο3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού

Για τη σάλτσα:

6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο2 κουταλιές της σούπας αλεύρι2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη4 κλαδάκια θυμάριΛίγο δεντρολίβανο1 καρότο κομμένο σε κύβουςΛίγο σέλινοΠώς θα φτιάξεις το ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού;Για να φτιάξουμε τη σάλτσα κρασιού, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Βάζουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά.Για το κρέας, βγάζουμε το ψαρονέφρι απ’ το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ή εναλλακτικά να συνεχίσουμε να το μαγειρεύουμε στο τηγάνι μέχρι να είναι έτοιμο, προσθέτοντας τον ζωμό.Ανακατεύουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι!

Δες ακόμα μια συνταγή για παϊδάκια που θα σε ξετρελάνει!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η συνταγή μας για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Παϊδάκια με πορτοκάλι και μέλι

Photo: Pexels

Το άρθρο Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα