Ψάχνεις ιδέες για εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό; Η Μαδρίτη πρωτοπορεί και σου δείχνει το δρόμο με μία κόκκινη σφαίρα!

12:30 22/11/2021 - Πηγή: iPop

Εντυπωσιακά και πολύ διαφορετικά θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα στην Μαδρίτη, η οποία επέλεξε να στολίσει την πλατεία της με το έργο Γη, με μία κόκκινη σφαίρα, αντί για ένα συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό. Το καλλιτεχνικό έργο αποτελείται από μια φωτεινή κόκκινη σφαίρα εγκλωβισμένη μέσα σε μια δομή σε σχήμα κύβου.

Ως οπτική μεταφορά για την ένταση και τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης, ο αστικός καλλιτέχνης SpY

έστησε μια φωτεινή σφαίρα που δεσπόζει σχεδόν 25 μέτρα πάνω από την Plaza de Colón της Μαδρίτης.

Φέτος στον χριστουγεννιάτικο στολισμό την παράσταση θα κλέψει το… τζάκι σου

Με μία κόκκινη σφαίρα υποδέχονται τα Χριστούγεννα στη Μαδρίτη!

Το έργο μεγάλης κλίμακας, με τίτλο «Tierra», διαθέτει ένα κλουβί από κατασκευαστικές σκαλωσιές που περικλείει την τεράστια σφαίρα, δημιουργώντας μια αντίθεση μεταξύ των δύο γεωμετρικών σχημάτων και ρίχνοντας μια κόκκινη λάμψη στη γύρω περιοχή. Η μπάλα που ακτινοβολεί κόκκινο φως, συμβολίζει τη γη εκπέμπει θερμότητα.

Με φόντο την πολυσύχναστη ισπανική πόλη, η εγκατάσταση «μας ζητά να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο το σπίτι μας αποτελεί ένα σύνολο του οποίου είμαστε μέρος και στον οποίο όλα συνδέονται σαν να ήταν ένα ζωντανό πλάσμα», ο καλλιτέχνης λέει.

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα για τα Χριστούγεννα!

Ruben P. Bescos

Το έργο χρησιμεύει ως σχόλιο για την καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα και τη συμβολή της στην τρέχουσα κλιματική κρίση. «Δυστυχώς, αυτή η ταχεία αλλαγή έχει δημιουργήσει έναν αντίκτυπο που θα μπορούσε να γίνει μη αναστρέψιμος», λέει ο SpY. «Χρειάζεται να προτείνουμε διάλογο και ενέργειες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της συλλογικής ευαισθητοποίησης μέσω ενός συστήματος αξιών που μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι να κάνουμε μικρά ατομικά βήματα για να βελτιωθούμε και να συνεισφέρουμε στο αίσθημα κοινής ευθύνης.»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Πάρε μία μικρή γεύση από τις πρώτες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις και μπες στο εορταστικό κλίμα!

Ο SpY είναι γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του, συμπεριλαμβανομένων ειρωνικών εγκαταστάσεων και ενός προσωρινού πάρκου στη μέση της Μαδρίτης, όπου ζει αυτή τη στιγμή.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψάχνεις ιδέες για εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό; Η Μαδρίτη πρωτοπορεί και σου δείχνει το δρόμο με μία κόκκινη σφαίρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα