Προβόπουλος για καταθέτες: «Τους προστατεύσαμε απολύτως»

13:34 4/10/2016 - Πηγή: iPop

Στο έργο του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος κατέρθησε την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα τραπεζικά δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα.

Να σημειωθεί, πως ο πρώην επικεφαλής της ΤτΕ αναφερόμενος στην προεδρία του σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αναδιάρθρωση

και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς απώλειες για τους καταθέτες και χωρίς κανένας να υποστεί την παραμικρή ζημιά».

Εν συνεχεία, ο πρώην Επικεφαλής της ΤτΕ τονίσε: «Το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν η πηγή του προβλήματος στην Ελλάδα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Αντίθετα, οι ελληνικές τράπεζες δέχτηκαν τα απόνερα της κρίσης».

Και σημείωσε:

Χρειάστηκε επανειλημμένα να επέμβουμε για να προστατεύσουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος

Παράλληλα, ο Γ. Προβόπουλος εξήγησε «Η στρατηγική υλοποιήθηκε επιτυχώς» και σημείωσε «το τραπεζικό σύστημα αναδιατάχθηκε και ανακεφαλαιοποίηθηκε επιτυχώς, με απόλυτη προστασία των καταθετών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

«Η ΤτΕ δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις χορήγησης τραπεζικών δανείων ως άτυπη προεγκρίνουσα αρχή» διευκρίνησε και κλείνοντας τις δηλώσεις του εξήγησε:

Η εγκριτική διαδικασία είναι αποκλειστική ευθύνη των εσωτερικών οργάνων και των αρμόδιων εγκριτικών επιτροπών της κάθε τράπεζας

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Προβόπουλος για καταθέτες: «Τους προστατεύσαμε απολύτως» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα