Πρώτο στην ατζέντα Μητσοτάκη το ασφαλιστικό- Μέσα στην ημέρα τα τελικά αποτελέσματα

11:02 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, φυσικά,είναι το «καυτό» ασφαλιστικό.

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει τονιστεί θα πιάσει άμεσα δουλειά έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος των 4 μηνών που πέρασε.

Άμεσα αναμένουμε να γίνει και η πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ αξίζει να τονιστεί πως οι δύο τους είχαν ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο κ. Τσίπρας

έδωσε συγχαρητήρια και ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διστάσει να εκφράσει τη διαφωνία του αναφορικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και έχει τονίσει πως δεν είναι υπέρ της μείωσης των συντάξεων.

Αργότερα, μέσα στην ημέρα τα τελικά αποτελέσματα:

Αναφερόμενος στα τελικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι ο Κυρίακος Μητσοτάκης αναλαμβάνει και επίσημα τα ινία της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, τόνισε:

Μέχρι χτες, το βράδυ είχαν καταμετρηθεί οι ψήφοι του 80% των ψηφοφόρων.

Και συμπλήρωσε: «Έχει ανέβει λίγο η διαφορά. Όσο μπαίνουν εκλογικά κέντρα από το λεκανοπέδιο αυξάνει η διαφορά».

Τα διεθνή Μέσα για την εκλογή Μητσοτάκη:

Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στον Κ. Μητσοτάκη, είναι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Handelsblatt

Συγκεκριμένα, η Handelsblatt αναφέρεται στην αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ και επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει πλέον έναν σοβαρό αντίπαλο.

Τι αναφέρει;

Ακόμη ο Τσίπρας διαφεντεύει την πολιτική σκηνή της Αθήνας. Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξη Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Reuters

«Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα «ψεύτη», αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους».

Γαλλικό Πρακτορείο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας. Έναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην Πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Financial Times

«Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είναι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος , συνεχάρη τον θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας:

Κι όμως, υπάρχει ελπίδα. Μπράβο Κυριάκο μου για το θάρρος, την αλήθεια, το διαφορετικό.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης έγραψε:

Εύχομαι καλή δύναμη στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

— George Kaminis (@KaminisG) January 11, 2016

Αλλά και ο Ε. Μεϊμαράκης έκανε ένα ευχαριστήριο tweet, παρά την ήττα του:

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία #V

— Vaggelis Meimarakis (@v_meimarakis) January 10, 2016

Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη:

Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει.. https://t.co/d4CL3nBkbr

Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) January 10, 2016

Η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Η κα Γεννηματά αν και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη τόνισε:

«Με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος».

Και συμπλήρωσε: «έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε για να δυναμώσουμε το δικό μας σπίτι που είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω άμεσα νέες πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενη στην εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ είπε: «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συντηρητική παράταξη επέλεξε για δεύτερη φορά να εκλέξει τον αρχηγό της με τη συμμετοχή της βάσης της, τη συμμετοχή των πολιτών της κοινωνίας».

Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.

Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.

Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Αξίζει να τονιστεί πως ο κ.Τσακαλώτος συνεχίζει τα ραντεβού στην Ευρώπη αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό.

photos:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πρώτο στην ατζέντα Μητσοτάκη το ασφαλιστικό- Μέσα στην ημέρα τα τελικά αποτελέσματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα